event_note Манифестација
14.07.2018 - 21.07.2018 access_time 19.00

Почиње 8. Летња Jazz aкадемија Нови Сад – Дортмунд

location_on Трибина младих
event_note Манифестација
14.07.2018 - 21.07.2018 access_time 19.00

Почиње 8. Летња Jazz aкадемија Нови Сад – Дортмунд

location_on Трибина младих

Осма по реду Летња jazz академија Нови Сад – Дортмунд у организацији Културног центра Новог Сада одржаће се од 14. до 21. јула 2018. године у Новом Саду. Пројекат се реализује као део сарадње братских градова, Новог Сада и Дортмунда, која траје више од три деценије. И ове године, Културни центар Новог Сада ће Летњу џез академију организовати у сарадњи са Музичком школом „Исидор Бајић“.

Осим што се учи и свира џез, склапају се и пријатељства, те настају идеје о заједничким пројектима. Захваљујући градовима Дортмунду и Новом Саду и другим партнерима и суфинансијерима, учешће у раду Летње jazz академије нема котизацију. Сви заинтересовани полазници могу се пријавити до 13. јула, а пријаву за осму Летњу jazz академију Нови Сад – Дортмунд могу преузети на сајту Културног центра Новог Сада попунити је и послати на имејл адресу:  [email protected]. Пријава се може извршити и лично, доласком у Културни центар Новог Сада (Нови Сад, Католичка порта 5).

Летњу jazz академију Нови Сад – Дортмунд ове године предводиће Уве Плат (Uwe Plath), саксофониста и предавач на Академији у Дортмунду, док ће професорски тим чинити професори из Србије и иностранства.

На основу нивоа знања полазника биће формиране групе које ће током преподнева и поподнева имати теоријску и практичну наставу. Осим што ће полазници моћи да науче да свирају џез, а искуснији и да усавршавају своје музичко умеће, они ће имати прилику и да склапају пријатељства и креирају заједничке пројекте.

Осма Летња jazz академија Нови Сад – Дортмунд Новосађанима ће понудити два џемсешна и два концерта који ће као и сваке године испунити очекивања публике и имаће неколико догађаја (који ће се окренути према јавности).

ПРОФЕСОРИ:

Klaus Heimann – труба, биг бенд, ансамбли

Вања Кеврешан – гитара

Uwe Plath – саксофон, ансамбли, теорија, биг бенд

Gregory Gaynair – клавир, ансамбли, латино

Dian Pratiwi – глас и ансамбли

Федор Рушкуц – контрабас, ансамбли, ритам, биг бенд

Игор Молнар – електрични бас, ансамбли

Немања Златарев – тромбон

Мирослав Карловић  – бубњеви, ансамбли, биг бенд, ритам

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања