event_note Ciklus
17.04.2014 - 17.04.2014 access_time 20 sati

KVANTNO POLJE – koncert

Ciklus: "Džez metronom"
location_on Tribina mladih
event_note Ciklus
17.04.2014 - 17.04.2014 access_time 20 sati

KVANTNO POLJE – koncert

Ciklus: "Džez metronom"
location_on Tribina mladih

Nastupaju:

Vojislav Savkov, saksofoni
Marko Labat, klavijature
Robert Fišer, bas
Miljan Vukoje, bubnjevi

Novosadski sastav KVANTNO POLJE  je oformljen u proleće 2007.godine, na inicijativu novosadskog bubnjara Miljana Vukoja, uz pomoć nekoliko prijatelja sa sličnim muzičkim afinitetima. Sastav je nastao iz težnje  članova da se muzički izraze kroz autorsko stvaralaštvo. Svoj izraz traže u različitim muzičkim stilovima, povezanim improvizacijom kao kvintesencijom njihovog muziciranja. Značajniji nastupi su bili na“ EGZIT“ festivalu 2007 i 2008, zatim nastupi tokom 2009. godine u okviru Ciklusa „ DŽEZ METRONOM“ u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, na Danima DŽEZ-a u organizaciji Američkog Kutka, u Studiju M, na TEMIŠVAR DŽEZ FEST 2009,  kao i ,na UMBRIA JAZZ BALCANIC WINDOWS   2009“.

2010. godine dolazi do personalnih promena u bendu, koje su uzrokovale izvesnu pauzu u nastupima.

Krajem 2012.  sastavu se pridružio klavijaturista Marko Labat , koji je doprineo punoći zvuka i dubini izraza. Bend se vraća na binu i nastupa po klubovima, a 2013. godine nastupa na EXIT YOUTH FAIR FEST-u i NISVILLE JAZZ festivalu. Konceptualno bend nije promenio smer, ali je zvuk benda  promenjen u izvesnoj meri.

Robert Fišer, bas gitara

Rođen  1979. godine. Od 2000.godine je aktivan na novosadskoj muzičkoj sceni. Nastupao je sa brojnim bendovima svirajući  bluz, rok, funk, disco, latin muziku. Učio je sviranje na  bas gitari kod profesora Vladimira Samardžića (Berklee College of Music). Sarađivao je i nastupao sa instrumentalnim bendom Tripcycle. Svirao je sa Vladica Stankovic Etno – džez kvintet. U periodu 2007-2009.godine sarađivao je i nastupao sa bendom Kvantno polje, u koji se vratio  krajem 2011, kao stalni član .

Miljan Vukoje, bubnjar

Rođen 1976. u Zrenjaninu. Učio je sviranje bubnjeva kod beogradskog profesora Miroslava Karlovića. U tinejdžerskim danima se bavio rok muzikom, kao jedan od osnivača i bubnjar novosadskog sastava “MITESERS”.

Od 2000.godine je aktivan na novosadskoj klubskoj sceni svirajući bluz, rok, fank, disko, latin muziku.

Sarađivao je i nastupao sa Vladica Stanković Etno – džez kvintet. Od 2007 do 2010 godine je bio član novosadskog perkusionističkog sastava “SAMBANSA”. Želeći da se izrazi kroz autorsko stvaralaštvo 2007. godine osniva sastav “KVANTNO POLJE”, sa kojim je nastupao po brojnim klubovima i festivalima u proteklih nekoliko godina.

Marko Labat, klavijaturista

Rođen je1974 u Novom Sadu. Završio je Srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, odsek za klavir. Radi kao klavijaturista i muzički producent.

Stalni je član benda KVANTNO POLJE. Sarađuje i sa sastavom Funtastic coalition iz Novog Sada.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja