event_note Koncert
19.07.2013 access_time 20,30 sati

Koncert Internacionalne kompozitorske radionice-KompArt

location_on Tribina mladih
event_note Koncert
19.07.2013 access_time 20,30 sati

Koncert Internacionalne kompozitorske radionice-KompArt

location_on Tribina mladih

Učestvuju:

IVAN BURKA, perkusionista
DARKO KARLEČIK, perkusionista

Darko Karlečik je rođen.1991.godine, u Zrenjaninu. 2006.je upisao Srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, odsek Udaraljke, u klasi profesora Srđana Palačkovića. Za vreme srednjoškolskog obrazovanja osvaja I nagradu na Republičkom takmičenju 2008.u Beogradu. 
Nastupa i sa orkestrima Vojvođanski simfoničari, Gudačkim orkestrom „Dušan Skovran“, ansamblom AUNS „Camerata Academica“ iz Novog Sada, Orkestr harmonikaom AKUD-a „Sonja Marinković“… 2010.se upisao n a Akademiju umetnosti u Novom Sadu, na odsek udaraljki, u klasi profesora Nebojše Jovana Živkovića i profesora Srđana Palačkovića. 
Od početka studija nastupa u Operi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. 2011. je učesnik kursa za kamerno i orkestarsko usavršavanje u Bayreuth-u (Nemačka), pod nazivom „Junger kunstler“. Takođe je i čest polaznik perkusionističkih seminara gde je imao prilike da radi sa mnogim velikanima perkusionističke scene današnjice, među kojima su Ney Rosauro, Nancy Zeltsmann, Ivana Bilic, Pius Cheung, Svet Stoyanov, Jojo Mayer, Marco Minnemann, Paolo Cimmino, Jeff Queen i mnogi drugi. Osim isključivo muzičkih projekata, učestvuje i u nekim multimedijalnim projektima sa glumcima.
Aktivan je član Ansambla udaraljki Akademije umetnosti (AU-AU), sa kojima je imao mnogo uspešnih koncerata, od kojih se posebno izdvaja poslednji, na kojem je kao solista na marimbi svirao srpsku premijeru Koncerta za marimbu i hor koji je napisao američki kompozitor Gene Koshinski, a pratio ga je hor Akademije umetnosti iz Novog Sada.

Darko Karlečik

Ivan Burka je, diplomirao je na gudačkom odseku, viola, u klasi Dušice Polovine 2003. godine
i na poliinstrumentalnom odseku, udaraljke, u klasi Nebojše Jovana Živkovića i Srđana Palačkovića 2010, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. 
Stalno je zaposlen kao solo timpanista Orkestra Srprskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i stalni je saradnik Vojvođanskog simfonijskog orchestra. Aktivan je kao solo i kamerni muzičar. Učesnik je više umetničkih projekata i radionica, u saradnji sa kompozitorom Borisom Kovačem (rad u okviru umetničkih radionica i snimanje muzike za predstavu „Nahod Simeon“; učestvovanje u umetničkim projektima snimanja primenjene muzike kompozitora Silarda Mezeia (od 2008. godine); saradnja sa kompozitorkom Aleksandrom Vrebalov (snimanje muzike za dečji balet „Udovičina metla“). Kao član Ansambla udaraljki Akademije umetnosti u Novom Sadu (2007.-2012.) nastupao je na velikom broju koncerata u Vojvodini (Novi Sad, Sombor, Vršac, Apatin,Subotica),sa idejom promocije i umetničke afirmacije udaraljki i muzike domaćih autora za perkusionističke ansamble.

Ivan Burka

Na programu su dela kompozitora koji učestvuju u radu Radionice

Ovaj projekat se održava treći put i realizovan je u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada. Ideja susreta je okupljanje mladih umetnika tokom nedelju dana u Novom Sadu, gde bi u međusobnoj saradnji sa ansamblom susreta radili na autorskoj muzici, razmenjivali iskustva iz kompozicione i izvođačke prakse i pratili studentska izlaganja. Učesnici su iz Novog Sada, Beograda i Zagreba. Izvođaci su Ivan Burka (perkusije) i Darko Karlečik (perkusije). U toku radionice održala su se predavanja Aleksandre Vrebalov i Milana Aleksica. Cilj je da i ove godine se nastavi sa insistiranjem na međusobnoj saradnji i podršci autora i izvođaca, stručnim radom i edukacijom kako muzičara tako i publike.

Kompozitori koji su učestvovali u Radionici i čija dela će biti izvedena:

Hrvatska: Tomislav Oliver, Marko Slaviček
BiH: Dragana Tabak, David Mastikosa, Gorana Kočić
Beograd: Uroš Ignjatović, Gordan Lazinica
Novi Sad: Ana Kazimić, Ljubomir Nikolić, Stanislava Gajic, Milan Aleksić, Đorđe Marković

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja