event_note Концерт
19.07.2013 access_time 20,30 сати

Концерт Интернационалне композиторске радионице-КомпАрт

location_on Трибина младих
event_note Концерт
19.07.2013 access_time 20,30 сати

Концерт Интернационалне композиторске радионице-КомпАрт

location_on Трибина младих

Учествују:

ИВАН БУРКА, перкусиониста
ДАРКО КАРЛЕЧИК, перкусиониста

Дарко Карлечик је рођен.1991.године, у Зрењанину. 2006.је уписао Средњу музичку школу „Исидор Бајић“ у Новом Саду, одсек Удараљке, у класи професора Срђана Палачковића. За време средњошколског образовања осваја И награду на Републичком такмичењу 2008.у Београду. 
Наступа и са оркестрима Војвођански симфоничари, Гудачким оркестром „Душан Сковран“, ансамблом АУНС „Camerata Academica“ из Новог Сада, Оркестр хармоникаом АКУД-а „Соња Маринковић“… 2010.се уписао н а Академију уметности у Новом Саду, на одсек удараљки, у класи професора Небојше Јована Живковића и професора Срђана Палачковића. 
Од почетка студија наступа у Опери Српског народног позоришта у Новом Саду. 2011. је учесник курса за камерно и оркестарско усавршавање у Bayreuth-u (Немачка), под називом „Junger kunstler“. Такође је и чест полазник перкусионистичких семинара где је имао прилике да ради са многим великанима перкусионистичке сцене данашњице, међу којима су Ney Rosauro, Nancy Zeltsmann, Ivana Bilic, Pius Cheung, Svet Stoyanov, Jojo Mayer, Marco Minnemann, Paolo Cimmino, Jeff Queen и многи други. Осим искључиво музичких пројеката, учествује и у неким мултимедијалним пројектима са глумцима.
Активан је члан Ансамбла удараљки Академије уметности (АУ-АУ), са којима је имао много успешних концерата, од којих се посебно издваја последњи, на којем је као солиста на маримби свирао српску премијеру Концерта за маримбу и хор који је написао амерички композитор Гене Косхински, а пратио га је хор Академије уметности из Новог Сада.

Дарко Карлечик

Иван Бурка је, дипломирао је на гудачком одсеку, виола, у класи Душице Половине 2003. године
и на полиинструменталном одсеку, удараљке, у класи Небојше Јована Живковића и Срђана Палачковића 2010, на Академији уметности у Новом Саду. 
Стално је запослен као соло тимпаниста Оркестра Српрског народног позоришта у Новом Саду и стални је сарадник Војвођанског симфонијског орцхестра. Активан је као соло и камерни музичар. Учесник је више уметничких пројеката и радионица, у сарадњи са композитором Борисом Ковачем (рад у оквиру уметничких радионица и снимање музике за представу „Наход Симеон“; учествовање у уметничким пројектима снимања примењене музике композитора Силарда Мезеиа (од 2008. године); сарадња са композиторком Александром Вребалов (снимање музике за дечји балет „Удовичина метла“). Као члан Ансамбла удараљки Академије уметности у Новом Саду (2007.-2012.) наступао је на великом броју концерата у Војводини (Нови Сад, Сомбор, Вршац, Апатин,Суботица),са идејом промоције и уметничке афирмације удараљки и музике домаћих аутора за перкусионистичке ансамбле.

Иван Бурка

На програму су дела композитора који учествују у раду Радионице

Овај пројекат се одржава трећи пут и реализован је у сарадњи са Културним центром Новог Сада. Идеја сусрета је окупљање младих уметника током недељу дана у Новом Саду, где би у међусобној сарадњи са ансамблом сусрета радили на ауторској музици, размењивали искуства из композиционе и извођачке праксе и пратили студентска излагања. Учесници су из Новог Сада, Београда и Загреба. Извођаци су Иван Бурка (перкусије) и Дарко Карлечик (перкусије). У току радионице одржала су се предавања Александре Вребалов и Милана Алексица. Циљ је да и ове године се настави са инсистирањем на међусобној сарадњи и подршци аутора и извођаца, стручним радом и едукацијом како музичара тако и публике.

Композитори који су учествовали у Радионици и чија дела ће бити изведена:

Хрватска: Томислав Оливер, Марко Славичек
БиХ: Драгана Табак, Давид Мастикоса, Горана Кочић
Београд: Урош Игњатовић, Гордан Лазиница
Нови Сад: Ана Казимић, Љубомир Николић, Станислава Гајиц, Милан Алексић, Ђорђе Марковић

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања