event_note Koncert
14.06.2018 - 14.06.2018 access_time 20:00

Koncert „Zvonimir Tot Trio“ 14. juna u Klubu „Tribina mladih“

location_on Tribina mladih
event_note Koncert
14.06.2018 - 14.06.2018 access_time 20:00

Koncert „Zvonimir Tot Trio“ 14. juna u Klubu „Tribina mladih“

location_on Tribina mladih

Ciklus DŽEZ METRONOM

KULTURNI CENTAR NOVOG SADA, KLUB „ TRIBINA MLADIH“

Četvrtak, 14. jun 2018., u 20 sati

K O N C E R T

ZVONIMIR TOT TRIO

Zvonimir Tot, gitara

Igor Molnar, bas gitara

Dušan Ivanišević, bubnjevi

Ulaz slobodan, dobro došli!

 

Zvonimir Tot je džez gitarista, kompozitor i aranžer. Živi u Čikagu. Stil njegovog muziciranja ima duboke korene u džez tradiciji sa primesama njegovog evropskog porekla. Totove univerzitetske diplome su mnogobrojne. Svirao je u Sjedinjenim Američkim Državama, Holdaniji, Nemačkoj, Belgiji, Mađarskoj, Srbiji, Češkoj, Rumuniji i Hrvatskoj. Svirao je i snimao sa mnogim muzičarima svetskog glasa među kojima su:

– saksofonisti Skot Hamilton, Bili Harper, Džejmi Ebersold i Piter King;

– violinisti Džoni Frigo i Stefan Milenković;

– bubnjari Erni Adams, Pol Vertiko i Bajron Landham;

– basisti Nils-Henning Ursted Petersen, Džon Klajton i Hejn Van de Gejn;

– pijanisti Leri Novak i Leri Vukovič;

– virtuoz na usnoj harmonici Hovard Levi;

– gitaristi Filip Kejtrin, Henri Džonson i Paulinjo Garsija;

– klavijaturista Džoi De Frančesk0;

– pevači Patriša Barber, Džeki Alen i Karmen Lundi.

Zvonimir Tot je gostujući asistent na muzičkom odseku Univerziteta države Ilinios u Čikagu gde trenutno predaje džez gitaru, harmoniju, solfeđo, kontrapunkt i ansamble. Osnivač je i vlasnik izdavačke etikete Groove Art Records, kao i punopravni član organizacija ASCAP, GRAMMY, Jazz Education Network (JEN) i American Composers Forum.

Kao vođa benda, Tot je snimio četiri kompakt diska: Eloquent Silence (Chicago Sessions, 2009), Unspoken Desire (Groove Art Records, 2007), Blue Quest (Groove Art Records, 2007) i Travels and Dreams (Groove Art Records, 2004), kao i mnoge albume za razne diskografske kuće kao član drugih sastava. Tot je komponovao preko pedeset džez kompozicija za razne ansamble – od dua do seksteta. Od 2005. godine biografija Zvonimira Tota je uvrštena u Who’s Who in America u izdanju kuće Marquis Publishing. Veb-sajt: www.zt-music.com

Igor Molnar, bas gitarista, kontrabasista i kompozitor. Rođen 1965. godine u Novom Sadu. Posle završene srednje muzičke škole „Isidor Bajić“, studirao je kompoziciju u klasi profesora Rudolfa Bručija i Miroslava Štatkića. 1991. godine upisuje studije džez muzike na „Franc List“ akademiji u Budimpešti. Po završenim studijama, 1995. godine vraća se u Novi Sad i radi kao urednik emisije Džez impuls na televiziji NS+ i dirigent je Vojvođanskog omladinskog Big Benda. Od 1997. do 1999. godine radi kao urednik muzičkih programa u Kulturnom centru Novog Sada, osniva mali džez festival Jazztime Fest i postavlja prvu školu džeza pod pokroviteljstvom „Soros“ fondacije za otvoreno društvo. U tom periodu vodi i svoj sastav Havana Jam sa madagaskarskim pevačem i perkusionistom Dženotom Randimbiarisonom. Od 2002. godine radi kao voditelj džez radionice  Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“ i sarađuje i svira sa brojnim stranim i domaćim džez muzičarima. Radi za „YALE smn“ univerzitet  i licencirani je instruktor za džez britanskog „Royal College of Music“. Sa svojim sastavima je kao autor i instrumentalista učestvovao na brojnim većim džez manifestacijama u Srbiji i u zemljama okruženja. Trenutno vodi svoj sastav Roun Midnight Quartet  koji neguje post bap stil i projekat City Raiwalker.

Dušan Ivanišević rođen je u Pančevu. Nižu i srednju muzičku školu „Stanković“ završio je u klasi profesora Miroslava Karlovića. U to vreme aktivno je svirao u lokalnim džez i rok sastavima i nastupao kao perkusionista u Beogradskoj filharmoniji. Pohađao je džez studije u Gracu, gde je i magistrirao. Svirao je u zemlji i inostranstvu sa poznatim svetskim džez muzičarima. Radi kao profesor džez bubnjeva na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Bio je dugogodišnji umetnički direktor Pančevačkog Jazz festivala.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja