event_note Концерт
14.06.2018 - 14.06.2018 access_time 20:00

Концерт „Звонимир Тот Трио“ 14. јуна у Клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Концерт
14.06.2018 - 14.06.2018 access_time 20:00

Концерт „Звонимир Тот Трио“ 14. јуна у Клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

Циклус ЏЕЗ МЕТРОНОМ

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР НОВОГ САДА, КЛУБ „ ТРИБИНА МЛАДИХ“

Четвртак, 14. јун 2018., у 20 сати

К О Н Ц Е Р Т

ЗВОНИМИР ТОТ ТРИО

Звонимир Тот, гитара

Игор Молнар, бас гитара

Душан Иванишевић, бубњеви

Улаз слободан, добро дошли!

 

Звонимир Тот је џез гитариста, композитор и аранжер. Живи у Чикагу. Стил његовог музицирања има дубоке корене у џез традицији са примесама његовог европског порекла. Тотове универзитетске дипломе су многобројне. Свирао је у Сједињеним Америчким Државама, Холданији, Немачкој, Белгији, Мађарској, Србији, Чешкој, Румунији и Хрватској. Свирао је и снимао са многим музичарима светског гласа међу којима су:

– саксофонисти Скот Хамилтон, Били Харпер, Џејми Еберсолд и Питер Кинг;

– виолинисти Џони Фриго и Стефан Миленковић;

– бубњари Ерни Адамс, Пол Вертико и Бајрон Ландхам;

– басисти Нилс-Хеннинг Урстед Петерсен, Џон Клајтон и Хејн Ван де Гејн;

– пијанисти Лери Новак и Лери Вукович;

– виртуоз на усној хармоници Ховард Леви;

– гитаристи Филип Кејтрин, Хенри Џонсон и Паулињо Гарсија;

– клавијатуриста Џои Де Франческ0;

– певачи Патриша Барбер, Џеки Ален и Кармен Лунди.

Звонимир Тот је гостујући асистент на музичком одсеку Универзитета државе Илиниос у Чикагу где тренутно предаје џез гитару, хармонију, солфеђо, контрапункт и ансамбле. Оснивач је и власник издавачке етикете Groove Art Records, као и пуноправни члан организација ASCAP, GRAMMY, Jazz Education Network (JEN) и American Composers Forum.

Као вођа бенда, Тот је снимио четири компакт диска: Eloquent Silence (Chicago Sessions, 2009), Unspoken Desire (Groove Art Records, 2007), Blue Quest (Groove Art Records, 2007) и Travels and Dreams (Groove Art Records, 2004), као и многе албуме за разне дискографске куће као члан других састава. Тот је компоновао преко педесет џез композиција за разне ансамбле – од дуа до секстета. Од 2005. године биографија Звонимира Тота је уврштена у Who’s Who in America у издању куће Marquis Publishing. Веб-сајт: www.zt-music.com

Игор Молнар, бас гитариста, контрабасиста и композитор. Рођен 1965. године у Новом Саду. После завршене средње музичке школе „Исидор Бајић“, студирао је композицију у класи професора Рудолфа Бручија и Мирослава Штаткића. 1991. године уписује студије џез музике на „Франц Лист“ академији у Будимпешти. По завршеним студијама, 1995. године враћа се у Нови Сад и ради као уредник емисије Џез импулс на телевизији НС+ и диригент је Војвођанског омладинског Биг Бенда. Од 1997. до 1999. године ради као уредник музичких програма у Културном центру Новог Сада, оснива мали џез фестивал Jazztime Fest и поставља прву школу џеза под покровитељством „Сорос“ фондације за отворено друштво. У том периоду води и свој састав Havana Jam са мадагаскарским певачем и перкусионистом Џенотом Рандимбиарисоном. Од 2002. године ради као водитељ џез радионице  Средње музичке школе „Исидор Бајић“ и сарађује и свира са бројним страним и домаћим џез музичарима. Ради за „YALE smn“ универзитет  и лиценцирани је инструктор за џез британског „Royal College of Music“. Са својим саставима је као аутор и инструменталиста учествовао на бројним већим џез манифестацијама у Србији и у земљама окружења. Тренутно води свој састав Roun Midnight Quartet  који негује пост бап стил и пројекат City Raiwalker.

Душан Иванишевић рођен је у Панчеву. Нижу и средњу музичку школу „Станковић“ завршио је у класи професора Мирослава Карловића. У то време активно је свирао у локалним џез и рок саставима и наступао као перкусиониста у Београдској филхармонији. Похађао је џез студије у Грацу, где је и магистрирао. Свирао је у земљи и иностранству са познатим светским џез музичарима. Ради као професор џез бубњева на Академији лепих уметности у Београду. Био је дугогодишњи уметнички директор Панчевачког Jazz фестивала.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања