event_note Концерт
25.01.2019 - 25.01.2019 access_time 19.00

Концерт женског народног хора „Бугарски гласови – Ангелите“ 25. јануара у Великој сали

location_on Велика сала
event_note Концерт
25.01.2019 - 25.01.2019 access_time 19.00

Концерт женског народног хора „Бугарски гласови – Ангелите“ 25. јануара у Великој сали

location_on Велика сала

Концерт женског народног хора „Бугарски гласови – Ангелите“ биће одржан у петак, 25. јануара у Великој сали Културног центра Новог Сада са почетком у 19 часова. 

Гласови који зачарају, архаичан стил певања, уникатна орнаментика и моћни звукови, невероватан ритам, дијафонија која зауставља дах, репертоар који чине нумере од вековне традиције до савремених авангардних композиција…

Хор „Бугарски гласови – Ангелите“ обилази светске сцене како би приказао свету бугарски идентитет. Створен је као први приватни хор у Бугарској од стране менаџерке Тање Андрејеве и више од 30 година има врхунска достигнућа у Бугарској и у иностранству. На стотине самосталних концерата одржано је у најугледнијим концертним дворанама и катедралама у целом свету – у Европи, Мексику, САД, Јапану. Задивили су руску публику у Москви и краљевску фамилију у Холандији и Данској, наступали су приликом уручивања Небелове награде у Ослу. Хор је учествовао у десетинама међународних пројеката на позив чувених музичара као што су Адриано Челентано, Боби Макферин, Фил Колинс, Енрике Моренте, Најџел Кенеди и тако даље. Свет су упознали са стваралаштвом бугарских композитора – Филипа Кутева, Красимира Кјуркчијског, Петра Љондева, Кирила Стефанова, који су допринели развоју бугарске хорске школе. Хора чини двадесет жена из различитих етнографских области Бугарске, уникатних гласова. Од почетка 2018. године диригент хора је Катја Барулова која је за изузетно мало времена реализовала успешне концерте и музичке пројекте у Европи. У децембру хор је завршио снимање свог 14. компакт диска под називом „Наслеђе“ који је изашао на тржиште пре неколико дана.

Диригент Катја Барулова је завршила Музичку школу у граду Котел. Магистрирала је музику на Музичкој академији у Пловдиву. Учествовала је у стотинама концерата у Бугарској и у иностранству, те је добитник више награда на међународним конкурсима и фестивалима. Носилац је Награде за допринос развоју бугарске културе и уметности Министарства културе и Златне лире Савеза бугарских композитора.

Фото: Амбасада Бугарске

Коментари

Vesna Robotić Vesna Robotić

Cena ulaznice ?

replies

kcns kcns

Поштована Весна,

Слободан је улаз.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања