event_note Концерт
14.02.2024 - 14.02.2024 access_time 19.00

Концерт за заљубљене 14. фебруара у КЦНС

location_on Трибина младих
event_note Концерт
14.02.2024 - 14.02.2024 access_time 19.00

Концерт за заљубљене 14. фебруара у КЦНС

location_on Трибина младих

КОНЦЕРТ „ Музика за заљубљене“

14. фебруар 2024. Клуб „Трибина младих“ у 19 часова

У оквиру програма музичке редакције Културног центра Новог Сада биће уприличен концерт „Музика за заљубљене“ у среду, 14. фебруара 2024. године у Клубу „Трибина младих“ са почетком у 19 часова. Уз звуке џез музике публика ће уживати са  Светланом Цецом Палада – вокал, Федором Рушкуц – контрабас, Владимиром Јаковљевић – гитара и Ненадом Којић – бубњеви.  Концерт ће бити хуманитарног карактера, а подржаће га организација НУРДОР.

Улаз је слободан!

Добро дошли!

 

НЕНАД КОЈИЋ

Рођен у Новом Саду 19. јануара 1985. По завршетку основне музичке школе за клавир, почиње са истраживањем музике, бубњева и удараљки. Неколико година касније упознаје еминентног професора ударачких инструмената Мирослава Карловића уз чију помоћ се сусреће са коренима перкусивних инструмената.
Музичку каријеру започео је са 18 година. Berkllee summer school проглашава га најбољим бубњарем летње школе у Перуђи 2005.
По завршетку студија на драмској академији у Новом Саду (дизајн звука), дошао је на идеју и патентирао лични, хибродни инструмент Нештофон који користи и презентује у саставу Mr.Balloon. Компоновањем бележи сваки тренутак инспирације.

Наступао је са многим светским и домаћим музичарима као што су Марко Пинтаро, Малда Леко, Уве Плат, Здравко Чолић, Владо Георгијев, Александра Радовић и другим.

СВИРАО МУЗИКУ У ПРЕДСТАВИ: Виолиниста на крову, Буђење пролећа, мјузиклу Коса, Ко је убио Џенис Џоплин, Необуздани Склад, Do you hear the people sing.
СВИРАО МУЗИКУ У БАЛЕТСКОЈ ПРЕДСТАВИ: Језик зидова

КОМПОНОВАО МУЗИКУ ЗА ФИЛМ: Лиови Једу Људе

КОМПОНОВАО МУЗИКУ ЗА ПРЕДСТАВЕ: Прадевојчица, Ленора, Бура, Ромео и Јулија у режији Соње Петровић

КРЕИРАО ЗВУК И ЗВУЧНЕ ЕФЕКТЕ ЗА ПОЗОРИШНУ ПРЕДСТАВУ: Парастос у белом у режији Петра Јовановића

КООРДИНАТОР МУЗИЧКИХ РАДИОНИЦА: Climate for change 2012, Потсдам (ИВА Берлин), Climate for change 2013. (IVA Berlin), Ухвати ритам Балкана, 2018. Бездан.

– ПРОФЕСОР БУБЊЕВА И УДАРАЉКИ У КЦ СКЛОНИШТЕ ОД 2013.
– СУВЛАСНИК ШКОЛЕ КЦ СКЛОНИШТЕ ОД 2020.
– ЧЛАН УМЕТНИЧКОГ САВЕТА НОВОСАДСКОГ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛА ОД 2020.
– СТЕЈЏ МЕНАЏЕР НОВОСАДСКОГ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛА ОД 2022.

ФЕДОР РУШКУЦ

Рођен у Новом Саду 1980. године. Први контакт са музиком има у шестој години живота. После завршене ниже музичке школе свирајући виолину, мења инструмент и средњу школу завршава на контрабасу. Током похађања средње музичке школе осваја више првих и других награда на републичким и савезним такмичењима (1996. и 1998). После музичке школе „Исидор Бајић” (где се школовао у класи проф. Горана Керлете) одлази на студије у Грацу (1999) код проф. Wayne Darlinga а после у Келн (2002) код проф.Dieter Manderscheida где је дипломирао мастер студије за џез контрабас 2005.
Добитник је бројних награда са ансамблима East Affair и Magnus Mehl Quintett, односно FUMMQ са којима је уз главну награду коју је ансамбл освојио добио и признање за најбољег басисту на такмичењу Jimmy Woody Award 2008. Наступа широм Европе као и у Русији и Азији а може се чути на више десетина издања са разним саставима. Сарађивао је са следећим музичарима: Уве Плат, Стјепко Гут, Адам Клем, Васил Хаџиманов, Ратко Дивљак, Јелена Јововић и многим другима. Стални је члан Ferenc i Magnus Mehl Quintet-a (FUMMQ) kao i kvinteta Magnusa Mehla, затим East Affair -a и East, West European Jazz Orchestra TWINS 2010. Од пролећа 2010. вратио се у Нови Сад где живи и ради. Члан је савета Новосадског Јаzz Фестивала и повремено диригент Новосадског Омладинског Jazz Орцхестра.Године 2013.  наступио је и на првом Ubud Village Jazz Festivalu на острву Бали. Са Ferenc & Magnus Mehl Quartettom  одлази на турнеје по Русији 2016. и 2017. године а 2018. на два фестивала у Јужну Кореју. Године 2019. квартет је наступио и на Nišville jazz festivalu.  Са FUMMQ ради и на пројектима у сарадњи са штутгартским балетом Јазз/Данце Фусион као и на аудио књигама за децу у продукцији радија СЊР. Године 2021. је са ансамблом Етнофорија био члан српске делегације у Мексику. Тренутно ради као слободан уметник у земљи и иностранству.

ВЛАДИМИР ЈАКОВЉЕВИЋ

Самоуки гитариста, рођен 28. 12. 1978. године у Новом Саду. Прву гитару добио са 11 година. Пар година касније почео озбиљније да се занима за музику и гитару, свирајући са великим бројем ауторских и кавер бендова, учествујући притом на великом броју џем сешна и наступа по Новом Саду и околини.
Године 1997.  учествује у џез школи код професора Игора Молнара, формирајући том приликом свој први џез састав Jazzwah.
Без икакве формалне музичке едукације уписао се на Jazz Академију у Грацу 1999. године. Провео једну годину тамо, радећи са професором гитаре, Карлом  Ротзером.
Године 2002. сарађује са Борисом Ковачем на снимању албума Ballads at the end of time, који је издат за инострано тржиште.
Године 2005. започиње сарадњу са бендом Милаћопезо, свирајући са њима следеће 4 године, са којима снима албум Чекам те, издат 2010. године.
Протеклих 20 година активно сарађује са Александром Дујином, учествујући на бројним студијским снимањима, пројектима и концертима.
Члан је Новосадског Биг Банд-а од 2006. годинд, са којим снима албуме Само музика и Поларис.
Активан на музичкој сцени где наступа како са разним извођачима, тако и у разним музичким форматима и стилски разноврсним саставима. Такође активан и као професор гитаре.

СВЈЕТЛАНА ЦЕЦА ПАЛАДА, самостална уметница, композиторка и вокална солисткиња

Своју музичку каријеру започела је 1996. године. Постаје вокални солиста Радио Новог Сада, где прави своје прве трајне снимке за радијску фонотеку. У том периоду започела је сарадњу са професором Александром Дујином, наступајући са његовим квартетом. Школовање наставља у Београду, похађа џез певање у класи Љиљане Ранчић (Мадам Пиано) и теорију музике на новоотвореном џез одсеку при Музичкој школи „Станковић”. Завршила је Педагошку академију у Новом Саду. У том периоду сарађује и са Надом Кнежевић.
На фестивалу Београдско пролеће 2000. године осваја своју прву награду за интерпретацију, а исте године побеђује на фестивалу Мирис Медитерана у Котору (прва награда за интерпретацију, и прва награда публике).
Од 2000. до 2002 радила је у Египту и Норвешкој. По повратку у Србију започела је каријеру студијског музичара певајући пратеће вокале на албумима популарних музичара (Леб и сол, Цеца Славковић, Жељко Јоксимовић, Саша Васић, Дадо Топић, Ђорђе Балашевић, Сергеј Ћетковић, и други). Од 2004. до 2012. године је стални члан пратећег бенда Владе Георгиева. Својим вокалним умећем оплеменила је преко 150 албума разних извођача, певала је рекламе и џинглове. Поред тога наставила је своје усавршавање као џез музичарка: похађала је Летњу школу Berklee College of Music у оквиру џез фестивала Umbriajazz у Италији (2005), у класи Donne McElrou и Dennisa Mongomerija III, и то џез теорију, певање и госпел хор уз подршку и на предлог Културног центра Новог Сада. Интезивно сарађује са НС Биг бендом и квартетом Александра Дујина. Наступала је са Симфонијским оркестром и Биг бендом РТС, Плесним оркестром РТНС под управом Јована Адамова. Певала је пратеће вокале на турнеји Јелене Томашевић, Александре Радовић и Кемала Монтена.
Светлана је 2010. потписала свој први инострани уговор за Издавачку кућу Amadearecords и њен сингл Indigo child се нашао на свим музичким онлајн платформама iTunes, CD Babu…. Први је извођач из Србије на iTunes.
У Лондону је (2011) промовисала свој сингл на BBC радију и наступала у једном од најпрестижнијих џез клубова Pizzaexpress jazz club (познат и по наступима славних музичара попут Norah Jones, Jamie Cullum, Diana Krall и др.).
Од 2009. до 2012. радила као асистент-предавач у школи поп музике Александре Радовић. Од 2012. предаје вокалну технику у Центру за музичко образовање „Културно склониште” и води своју класу уз Петра Јелића (YU група). Исте године је започела сарадњу и с Академијом О&М и учествовала у раду мјузикла Сав тај show за који је музику написала Марина Адамов Стојадиновић, као асистент предавач вокалне технике, а после и чувеног бродвејског мјузикла Annie Jr и Дизнијев Петар Пан ЈR по ексклузивним лиценцама. Мјузикли су извођени у Позоришту младих, СНП-у пред пуном салом, и у Београду у Мадленијануму. Затим компонује сонгове за нови серијал дечје култне емисије Фазони и форе. Наступала је као солисткиња са Новосадским Биг бендом на црногорској турнеји у оквиру манифестције Мјесец поштовања џеза. 2014. и 2015. протичу у многобројним наступима, писању музике за нов серијал дечије култне емисије Фазони и форе, наступима на џез фестивалу на Цетињу. За бенд The Фрајле, од оснивања па до данас, ради вокалне аранжмане на свим албумима .
На предлог свог матичног удрузења УКВ (Удружење композитора Војводине) и уз подршку Града Новог Сада (2016) добија статус слободног уметника. Од тад интензивно наступа по клубовима у Аустрији.
Тренутно се фокусира на писање првог приручника за савремено певање на овим просторима, под називом „Тајне људског гласа”, а уз подршку проф. др Гордане Мумовић.
На позив кореографа Александра Бошкова креће у експериментално истраживање производње звука кроз технику Circle singing (кружно певање) са групом младих ентузијаста у оквиру пројекта Временска капсула. Са Урошем Шећеровим покреће бенд НС јаzz где са најеминентнијим јаzz музичарима Новог Сада наступа у оквиру Sheraton jazz nights. У припреми је пројекат Blue, ауторско дело за које аранжман ради Владимир Николов.
Крајем 2022. покреће своје удружење „Тајне људског гласа”.

Фото: преузето са https://hr.jf-staeulalia.pt/

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања