event_note Koncert
06.06.2013 access_time 20 sati

Koncert Trio

location_on Druga lokacija: Svečana sala Gradske kuće, Trg slobode 1
event_note Koncert
06.06.2013 access_time 20 sati

Koncert Trio

location_on Druga lokacija: Svečana sala Gradske kuće, Trg slobode 1

P R O G R A M

 

J. B. de Loeillet – Sonata br.16 d-moll za flautu, obou i baso kontinuo

I – Largo

II – Allegro con fuoco

III – Adagio

IV – Allegro

 

F. Kuhlau – Trio G-dur op.119 za flautu, obou i klavir

I – Allegro moderato

II – Adagio patetico. Sostenuto assai

III – Rondo. Allegro

 

M. Dring – Trio za flautu, obou i klavir

I – Allegro con brio

II – Andante semplice

III – Allegro giocoso

 

M. Arnold – Buržoaska svita za flautu, obou i klavir

I – Prelude

II – Tango (Elaine)

III – Dance (Censored)

IV – Ballad

V – Valse (Ugo)

 

Ksenija Mijatovi-ç

Ksenija Mijatović, flauta

Rođena je 1982. godine u Somboru, gde je i završila Osnovnu muzičku školu „Petar Konjović“, u klasi Anice Sokola. Godine 1997. upisala je srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, u klasi Aleksandra Đurića. Između 1995. i 2001. godine, učestvovala je na mnogim takmičenjima, sa zapaženim rezultatima: III nagrada na takmičenju „Petar Konjović“ (Beograd), specijalna nagrada na Republičkom takmičenju (Beograd), III nagrada na Međunarodnom takmičenju kamernih sastava (Balašiđarmat – Mađarska), kao i niz prvih nagrada na raznim festivalima u državi. Takođe je dobitnik povelje „Novosadski anđeli“ i nagrade Pokrajinskog sekretarijata za kulturu. Svirala je u velikom broju kamernih sastava, sa kojima je takođe postigla  izuzetan uspeh.

2001. se upisala na Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi Laure Levai-Aksin. I tokom studija ostaje aktivan izvođač, te nastavlja da niže nagrade na takmičenjima, i kao solista i kao član dva kamerna ansambla – trija „Pozitiv“ i duvačkog kvinteta „Kvartet“. Najznačajnije priznanje predstavlja I nagrada (100 bodova) na međunarodnom takmičenju mladih muzičara u Ohridu, „Ohridski biseri“. Nastupa je u Somboru, Novom Sadu, Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Palanci… U okviru tradicionalnih projekata Akademije umetnosti, nastupila je kao solista uz pratnju Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti. Snimala je za RTV Novi Sad. Svirala je i u velikom broju kamernih sastava, od kojih se izdvajaju duvački kvintet „Kvartet“ i trio „Pozitiv“. Godine 2007. je dobila sertifikat „Associated Board of Royal Scools of Music“  za instruktora flaute za Jugoistočnu Evropu. Sa trijom „Pozitiv“ je položila ispit iz kamerne muzike (Advanced Level) koji organizuje Associated Board of Royal Scools of Music. Pohađala je majstorske kurseve kod Mihaela Martina Koflera (Austrija), Sofi Šerije (Francuska), Janoša Balinta (Mađarska), Iceša Gergelja (Mađarska), Borisa Previšića (Švajcarska), kao i majstorski kurs iz kamerne muzike kod profesora Norberta Girlingera (Austrija).Trenutno radi kao profesor flaute, kamerne muzike i čitanja s lista u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Radi i kao generalni sekretar Međunarodnog takmičenja „Anton Eberst“. Student je master studija iz flaute na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi Laure Levai-Aksin. Član je orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu (pikolo flauta), Vojvođanskog simfonijskog orkestra (solo flautista), orkestra „Orfelin“ (solo flautista), trija „Furioso“ – flauta, violina, klavir, trija flauta, oboa i klavir i Novosadskog duvačkog kvinteta.

 

Slobodanka Stevi-ç

Slobodanka Stević,  klavir

Rođena je u Novom Sadu, gde je završila Srednju muzičku školu “Isidor Bajić”, u klasi Eleonore Mali. Diplomirala je  i završila master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi dr Doriana Leljaka. Kao pijanista usavršavala se na kursevima kod eminentnih pedagoga: Dušan Trbojević, Kemal Gekić, Nevena Popović, Jokut Mihailović, Iris Kobal, Ninoslav Živković, Svetlana Bogino, Vladimir Ogarkov, Sergej Markarov, Edvard Turgeon, Juval Admoni, Tami Kazanava i dr. Nastupala je kao solista i kao kamerni muzičar u više od 20 zemalja sveta. Od 2003. godine bila je angažovana na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, prvo kao saradnik u nastavi klavira, potom kao saradnik na gudačkom odseku, kao i na odseku za udaraljke. U više navrata radila je kao zvanični klavirski saradnik na brojnim seminarima gudačkih pedagoga: Dejana Mihajlovića, Igora Kuret-Kuretija, Dejana Bogdanovića, Megumu Tešime. Slobodanka Stević načinila je veći broj trajnih muzičkih snimaka za RTS, RTV, RNS, Studio M, Televiziju Vatikana, RT San Marino, Israel TV. Od 2005. godine član je klavirskog dua Ingmar sa kolegom, pijanistom Aleksandrom Gligićem. Izvođači su brojnih svetskih premijera dela domaćih i stranih kompozitora, dobitnici  međunarodnih priznanja i specijalnih nagrada na internacionalnim konkursima. Stevićeva je deo ansambla “Orfelin”  kao i “Boris Kovac & New Ritual Group”. Pored profesure u Muzičkoj školi “Isidor Bajić”, angažovana je honorarno u Srpskom narodnom pozoristu. Snimila je nekoliko CD izdanja: Petrovaradinska svita,Ingmar-Hesitation,Anamnesis,Cataloge of memories. Trenutno priprema novi CD sa muzikom savremenih srpskih kompozitora za 2 klavira. Sva dela su pisana i posvećena njenom duu. Dobitnica je godišnje nagrade Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije za 2010. godinu.

 

Veronika Antunovi-ç-Mari-çVeronika Antunović Marić, oboa

Obou je  počela da svira sa 14 godina. Osnovnu i srednju muzičku školu završila je u Novom Sadu u Muzičkoj školi „Isidor Bajić”, u klasi Žužane Egić. Godine 1995. upisala je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi Ljubiše Petruševskog, kod koga je učila tri godine. Četvrtu godinu bila je u klasi Gabora Dieneša iz Budimpešte i asistenta Vladimira Puškaša. Diplomirala je 2000. godine. Magistarske studije na  oboi je završila  na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi Janoša Kemenja iz Budimpešte. U školskoj 1999/2000. godini  bila je student na Muzičkoj akademiji „Liszt Ferenc” u Budimpešti, u klasi Petera Pongraca i asistenta  Gabora Dieneša. Na Republičkom takmičenju u Beogradu 1995. godine u kategoriji oboa osvojila je II nagradu, a 1997. godine I nagradu. Na Muzičkoj akademiji „List Ferenc” u Budimpešti pohađala je majstorske kurseve za obou kod Hana de Vrisa (Holandija) i Lasla Hadadija (Francuska). 2003. godine bila je aktivni učesnik na majstorskim kursevima u Mađarskoj kod oboiste Lenčeš Lajoša iz Štutgarta i u Nemačkoj,  kod Štefana Šilija. 2004. godine i 2006. godine pohađala je majstorski kurs kod oboiste Hansjerg Šelenbergera u Nemačkoj. Nastupala je na mnogim koncertima kao solista, te sa kamernim sastavima u Srbiji i Mađarskoj. Stalni je član duvačkog kvarteta „Quaternion” . Kao član Vojvođanske omladinske filharmonije i Novosadskih solista imala je nastupe u zemlji i inostranstvu (Slovenija, Mađarska, Austrija, Nemačka). Godine 2004. je bila član Verbier Festival Orchestra iz Švajcarske, sa kojim je koncertirala širom Evrope i Bliskog Istoka. Član je Simfonijskog orkestra jugoistočne Evrope iz Sarajeva, MIO orkestra iz Maribora i Vojvođanskog simfonijskog orkestra iz Novog Sada.

Profesor  je oboe  u Muzičkoj školi „Vlado Milošević” u Banja Luci. Od 2008. godine nastupa sa pijanistkinjom Timeom Hotić. Trenutno radi u orkestru Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu kao solo oboista i član je Novosadskog duvačkog kvinteta i trija flauta, oboa i klavir.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja