event_note Koncert
24.11.2017 - 24.11.2017 access_time 19.00

Koncert tria „Femina“, 24. novembra u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra, 19 časova

location_on Tribina mladih
event_note Koncert
24.11.2017 - 24.11.2017 access_time 19.00

Koncert tria „Femina“, 24. novembra u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra, 19 časova

location_on Tribina mladih

KONCERT TRIA „FEMINA“

24. novembra 2017. u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada, sa početkom u 19 časova

 

Madlen Stokić Vasiljević- violina
Ivana Dakić-oboa
Maja Mihić-klavir

 

Program koncerta je sledeći:
1. Dušan Radić: Sonatina za violinu, obou i klavir
– Allegro
– Lento
– Allegreto
– Allegro con brio

2. Miloš Raičković: Passacaglia& Double Fugue on B-A-C-H and B-A-G-D-A-D
za obou, violinu i klavir
(in memoriam Ljubiša Petruševski)

3. Ivana Stefanović: Obični razgovori za violinu i obou
– Andante non troppo
– Vivo
-Adagio
-Allegro possible

4. Isidora Žebeljan: Tri kozja uveta za violinu, obou i klavir

5. Dmitri Shostakovich: Five Pieces za violinu, obou i klavir
-Prelude
-Gavotte
-Elegie
-Walzer
– Polka

 

Madlen Stokić Vasiljević, violina, diplomirala je i magistrirala na FMU u Beogradu u klasi čuvenog prof. Dejana Mihajlovića kao najbolji student. Dobitnica je brojnih prvih nagrada na saveznim takmičenjima bivše Jugoslavije kao i treće nagrade na Internacionalnom takmičenju u Strezi (Italija). Kao solista, nastupala je sa simfonijskim orkestrima RTS, Voske Srbije, sa kamernim orkestrima Muzičke omladine, Majstorima Gudačima, Beogradskim gudačkim orkestrom Dušan Skovran i Kraljevskim gudačima Svetog Đorđa. Učestvovala je kao solista na svim najvećim festivalima u Srbiji i u inostranstvu. Bila je dugogodišnji član BGO Dušan Skovran sa kojim je nastupala širom Evrope i Azije. Nastupala je kao koncertmajstor Kraljevskih gudača Svetog Đorđa. Docent je na FMU na Katedri za gudačke instrumente. Trenutno je na doktorskim umetničkim studijama iz violine.

 

Ivana Dakić, oboa, završila je muzičku školu Manojlović. Dobitnik je mnogih prvih i republičkih i saveznih nagrada. Kao najbolji učesnik saveznog takmičenja u Sloveniji izabrana je za predstavnika na takmičenju koje se održava u Ženevi. Muzičku Akademiju završila je u klasi profesora Ljubiše Petruševskog u čijoj klasi je i magistrirala. Kao najbolji student duvačkog odseka dobila je nagradu BRUNO BRUNI. Nastupala je kao solista sa SO RTS-a, kvartetom Beloti i kvatretom Mokranjac sa kojim je premijerno izvela i snimila delo Zlatana Vaude „7 priča o broju 7“. Kao član tria SIO imala je niz uspešnih koncerata u Srbiji. U SO RTS-a zaposlena je na mestu solo-oboa, a pre toga radila je u Narodnom pozorištu. Kao gost radi u Beogradskoj filharmoniji. Sarađivala je sa orkestrima Dušan Skovran, CAMERATA SERBIKA… Kao pedagog radila je u muzičkim školama D. Jenko i B. Đorđević.

 

Maja Mihić, klavir (devojačko prezime Apostolska), školovala se kod prof. Blagorodne Radak i prof. Ninoslava Živkovića u čijoj klasi je diplomirala i magistrirala na FMU u Beogradu. Dobitnik je više nagrada na takmičenjima pijanista. Kao član klavirskog dua, osvojila je prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu, 1996. godine. Iste godine, usledile su još dve prve nagrade, obe u Italiji: Prva apsolutna nagrada na 6. pijanističkom konkursu u Ostuniju i prva nagrada na Međunarodnom takmičenju pijanista u Rimu. Pobeda na ovom takmičenju omogućila joj je koncert u Kolarčevoj zadužbini, a po pozivu italijanskog organizatora „Musica viva“ i dva resitala na muzičkom festivalu u Ostuniju. U jesen 1997. godine, nastupila je na kvalifikacijama za veliku međunarodnu muzičku turneju „Torneo internazionale di musica“ koja se održava u dvanaest različitih evropskih gradova. Prvu i drugu etapu ovog velikog takmičenja svirala je u Bolonji, a polufinale u Rimu maja 1998. godine. Maja Mihić je održala brojne solističke koncerte u svim značajnim beogradskim salama. Nastupala je u različitim kamernim ansamblima od dua do kvinteta i sarađivala sa brojnim muzičarima. Nastupala je sa ansamblom duvača Beogradske filharmonije, Umetničkim ansamblom Vojske Srbije „Stanislav Binički“ i sa Gudačima sv. Đorđa. U sezoni 2007/08 nastupila je čak tri puta u okviru ciklusa Kolarčev podijum kamerne muzike sa tri različita ansambla. U klavirskom duu, koji već godinama neguje sa pijanistkinjom Oliverom Radmanović, nastupala je u Kolarčevoj zadužbini, kao i na koncertima u Beogradu, Nišu i Somboru. Obimnom repertoaru za četiri ruke i dva klavira dodale su i koncert za dva klavira i orkestar koji su izvele u Domu vojske u Beogradu, 2011. godine.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja