event_note Koncert
13.09.2017 - 13.09.2017 access_time 20 časova

Koncert „Tajna veza – sećanje na Duška Trifunovića“

location_on Tribina mladih
event_note Koncert
13.09.2017 - 13.09.2017 access_time 20 časova

Koncert „Tajna veza – sećanje na Duška Trifunovića“

location_on Tribina mladih

Sreda, 13. septembar 2017.

KULTURNI CENTAR NOVOG SADA

Klub „Tribina mladih“, 20 sati

TAJNA VEZA 

SEĆANJE NA DUŠKA TRIFUNOVIĆA

Branko Pražić, gitara, glas

Nemanja Pražić, glas

Igor Lončar, klavijature

 

 

Dobro došli, ulaz je slobodan !

 

Branko Pražić, rođen 1948. godine u Bačkoj Topoli, je novosadski kantautor, sa dugim muzičkim stažom. Sa bratom Aleksandrom i drugom Vojinom Tišmom 1967. godine je osnovao rok grupu „Cvrčak i mraviˮ. To je bila jedna od prvih rok grupa u Vojvodini. Ova grupa je učestvovala na svim „Boomˮ festivalima i svirala je svoju, autentičnu rok muziku i izdala dve singl ploče. Branko Pražić je osnovao i grupu „Sunčeve pegeˮ, iza koje su brojni koncertni, nastupi na festivalima i takmičenja za jugoslovenskog predstavnika za Evroviziju, kao i jedan snimljen album. Posle rada sa „Sunčevim pegamaˮ, Branko Pražić se posvetio kantautorskom radu. Susret i saradnja sa pesnikom Duškom Trifunovićem je jedan od najvažnijih i presudnih momenata za Brankov dalji stvaralački rad. Počev od 1992. godine, pa sve do januara 2006. godine, imali su nebrojeno mnogo zajedničkih nastupa, a kao rezultat te saradnje nastao je i album „Branko Pražić i Dobre vibracije pevaju Duška Trifunovićaˮ. Branko Pražić piše i izvodi svoju pop, rok i muziku za decu (Kompakt disk „Pesme nečije i dečjeˮ – na stihove pesnika za decu), kao i muziku domaćih i svetskih pop i rok autora.

Nemanja Pražić je rođen 1986. godine u Novom Sadu. Završio nižu muzičku školu na violini. Uporedo se od svoje osme godine bavi sportskim plesom – aktivno do 2012. godine, a posle kao instruktor. Diplomirao na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu i master studije na Fakultetu umetnosti u Beogradu, na odseku menadžment u kulturi. Od svoje trinaeste godine bavi se pevanjem – u početku uz oca, a kasnije i sam. Igrao je dve sezone u mjuziklu Kosa u Ateljeu 212, a trenutno uporedo igra u tri mjuzikla – Spamelot, Ljubav i moda i Rebeka.

 

Igor Lončar je rođen 1986. godine u Kostolcu. Završio nižu muzičku školu na klaviru. Od svoje osamnaeste godine svira klavijature u raznim rok grupama u Kostolcu i Požarevcu. Radi kao profesor matematike u osnovnoj školi.

„Tajna veza – sećanje na Duška Trifunovića“ je muzičko-poetski recital, skoro bi se moglo reći kabare, u kome Branko Pražić govori o Dušku kao prijatelj i saradnik (posle 13 godina zajedničkog rada), govori njegovu poeziju i peva sada već antologijske pesme – Tajna veza, Glavo luda, Maskenbal, Naj, najZlatna ribica… Program je autorski rad, zasnovan na sećanjima i Duškovim pričama, veoma brižljivo koncipiran i iznijansiran i nailazi na izvanredan prijem kod publike različitog uzrasta – kako zbog stihova i pevanih pesama, tako i zbog obilja anegdota koje Branko priča, a koje je i sam Duško govorio.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja