event_note Концерт
13.09.2017 - 13.09.2017 access_time 20 часова

Концерт „Тајна веза – сећање на Душка Трифуновића“

location_on Трибина младих
event_note Концерт
13.09.2017 - 13.09.2017 access_time 20 часова

Концерт „Тајна веза – сећање на Душка Трифуновића“

location_on Трибина младих

Среда, 13. септембар 2017.

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР НОВОГ САДА

Клуб „Трибина младих“, 20 сати

ТАЈНА ВЕЗА 

СЕЋАЊЕ НА ДУШКА ТРИФУНОВИЋА

Бранко Пражић, гитара, глас

Немања Пражић, глас

Игор Лончар, клавијатуре

 

 

Добро дошли, улаз је слободан !

 

Бранко Пражић, рођен 1948. године у Бачкој Тополи, је новосадски кантаутор, са дугим музичким стажом. Са братом Александром и другом Војином Тишмом 1967. године је основао рок групу „Цврчак и мравиˮ. То је била једна од првих рок група у Војводини. Ова група је учествовала на свим „Bооmˮ фестивалима и свирала је своју, аутентичну рок музику и издала две сингл плоче. Бранко Пражић је основао и групу „Сунчеве пегеˮ, иза које су бројни концертни, наступи на фестивалима и такмичења за југословенског представника за Евровизију, као и један снимљен албум. После рада са „Сунчевим пегамаˮ, Бранко Пражић се посветио кантауторском раду. Сусрет и сарадња са песником Душком Трифуновићем је један од најважнијих и пресудних момената за Бранков даљи стваралачки рад. Почев од 1992. године, па све до јануара 2006. године, имали су небројено много заједничких наступа, а као резултат те сарадње настао је и албум „Бранко Пражић и Добре вибрације певају Душка Трифуновићаˮ. Бранко Пражић пише и изводи своју поп, рок и музику за децу (Компакт диск „Песме нечије и дечјеˮ – на стихове песника за децу), као и музику домаћих и светских поп и рок аутора.

Немања Пражић је рођен 1986. године у Новом Саду. Завршио нижу музичку школу на виолини. Упоредо се од своје осме године бави спортским плесом – активно до 2012. године, а после као инструктор. Дипломирао на Факултету за менаџмент у Новом Саду и мастер студије на Факултету уметности у Београду, на одсеку менаџмент у култури. Од своје тринаесте године бави се певањем – у почетку уз оца, а касније и сам. Играо је две сезоне у мјузиклу Коса у Атељеу 212, а тренутно упоредо игра у три мјузикла – Спамелот, Љубав и мода и Ребека.

 

Игор Лончар је рођен 1986. године у Костолцу. Завршио нижу музичку школу на клавиру. Од своје осамнаесте године свира клавијатуре у разним рок групама у Костолцу и Пожаревцу. Ради као професор математике у основној школи.

„Тајна веза – сећање на Душка Трифуновића“ је музичко-поетски рецитал, скоро би се могло рећи кабаре, у коме Бранко Пражић говори о Душку као пријатељ и сарадник (после 13 година заједничког рада), говори његову поезију и пева сада већ антологијске песме – Тајна веза, Главо луда, Маскенбал, Нај, најЗлатна рибица… Програм је ауторски рад, заснован на сећањима и Душковим причама, веома брижљиво конципиран и изнијансиран и наилази на изванредан пријем код публике различитог узраста – како због стихова и певаних песама, тако и због обиља анегдота које Бранко прича, а које је и сам Душко говорио.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања