event_note Koncert
30.05.2022 - 30.05.2022 access_time 20.00

Koncert „Sinonimi epoha“ 30. maja u klubu „Tribina mladih“

location_on Tribina mladih
event_note Koncert
30.05.2022 - 30.05.2022 access_time 20.00

Koncert „Sinonimi epoha“ 30. maja u klubu „Tribina mladih“

location_on Tribina mladih

U ponedeljak 30. maja 2022. godine u 20.00 časova u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada biće održan koncert pod nazivom „Sinonimi epoha“. 

Saša Kvaić rođen 2002. u Novom Sadu, muzičko obrazovanje započeo je u MŠ „ Josip Slavenski“ na odseku za tamburu u klasi prof. Julijane Jovanović, naknadno upisuje i kontrabas u MŠ „ Isidor Bajić“ u klasi prof. Gorana Kerlete. Školovanje nastavlja u SMŠ „ Isidor Bajić“ (kontrabas), a uporedno sa tim upisuje i tamburu u SMŠ „Dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu u klasi prof. Galine Subotin. U dosadašnjoj muzičkoj karijeri nastupao je na mnogim festivalima, takmičenjima i manifestacijama lokalnog, republičkog kao i međunarodnog domena i ostvarivao odlične rezultate u kamernoj muzici, solo kao i u orkestarskom angažmanu na oba instrumenta.

Saša je bio član tamburaškog ansambla „Opus“, sa kojim je osvajao mnoge nagrade i učestvuje na mnogim manifestacijama širom Srbije, 2019. osvaja prestižnu nagradu za najbolji svetski mali tamburaški orkestar „12. Tamburica festa“. Član je nekoliko Kulturno umetničkih društava, a u slobodno vreme bavi se i aranžiranjem i adaptacijom tamburaške literature. Trenutno, Saša je student prve godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, odsek za kontrabas, u klasi prof. Ivice Maruševića.

Aleksandar Krstić rođen je 2002. godine u Novom Sadu. U rodnom gradu stekao je osnovno muzičko obrazovanje u MŠ „Isidor Bajić“ na odseku za gitaru, u klasi prof. Aleksandra Spasojevića i MŠ „Josip Slavenski“, odsek za tamburu u klasi prof. Galine Subotin. Svoje školovanje nastavlja u dve srednje muzičke škole, gitaru u MŠ „Isidor Bajić“ takođe u klasi prof. A. Spasojevića i tamburu u Muzičkoj školi u Subotici u klasi prof. Mire Temunović. Tokom školovanja nastupao je na mnogim manifestacijama i osvajao brojne nagrade na polju oba instrumenta na republičkim, ali i drugim takmičenjima, kako solo – tako i u kamernim sastavima. Usavršavao se kod mnogih priznatih profesora, kao što su: Predrag Stanković, Sanel Redžić, Denis Azabagić, Zoran Krajišnik, Vera Ogrizović, Aleksander Suete…

Sa violinistkinjom Kristinom Lakić 2019. godine osniva kamerni sastav „Duo Fuego“, koji godinama ostvaruje veliki broj zapaženih nastupa. U periodu 2018–2020. godine, Aleksandar je bio član tamburaškog ansambla „Opus“, sa kojim osvaja mnogobrojne nagrade i učestvuje na mnogim manifestacijama širom Vojvodine. 2019. osvajaju nagradu za najbolji mali tamburaški orkestar „12. Tamburica festa“. Tokom svih ovih godina, svirajući solo, ali i u većim sastavima, nastupao je u Novosadskoj sinagogi, Gradskoj kući grada Novog Sada, Pokrajinskoj vladi Vojvodine, SNP-u, Arhivu Vojvodine, Muzeju grada Novog Sada, Muzeju Vojvodine, Galeriji Matice Srpske… Trenutno, Aleksandar je student na prvoj godini na Fakultetu umetnosti u Nišu, odsek za klasičnu gitaru, u klasi profesora Slobodana Milivojevića.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja