event_note Ciklus
29.09.2013 access_time 20 sati

Koncert: Schultze Ehwald Duo feat. Fedor Ruškuc (bas) & Petar Radmilović (bubnjevi)

Ciklus: "Džez metronom"
location_on Tribina mladih
event_note Ciklus
29.09.2013 access_time 20 sati

Koncert: Schultze Ehwald Duo feat. Fedor Ruškuc (bas) & Petar Radmilović (bubnjevi)

Ciklus: "Džez metronom"
location_on Tribina mladih

K O N C E R T

Schultze Ehwald Duo feat. Fedor Ruškuc (bas) & Petar Radmilović (bubnjevi)

Peter Ehwald,saksofon

Stefan Schultze, klavir

Fedor Ruškuc, kontrabas

Petar Radmilović, bubnjevi

 

Dobitnici nagrade „WDR Jazz Prize”, Stefan Schultze i Peter Ehwald,su dva izvanredna mlada muzičara iz Nemačke. Obojica su već imali uspeha sa obe strane Atlantika. Studirali su na konzvervatorijumima u Nemačkoj i Njujorku i osvojili nekolikonacionalnih i internacionalnih nagrada sa svojim bendovima Schultzing i Oktoposse.

Oni su umetnički direktori ansambla „Backyard Jazz Orchestra”, kojeg podržavaju „Goethe”institut, nemačko Ministarstvo spoljnih poslova kao i kancelarija za kulturu Severne Rajne-Vestfalije.

Dodirne tačke različitih svetova jazz i klasične muzike i savremene muzike predstavljaju integralni deo svakodnevice Stefana i Petera. Iz ovih zasebnih muzičkih svetova oni crpe inspiraciju za svoj duo koji uživa velikiugled.

Za koncert u Novom Sadu, ova dva muzičara će napraviti tandem sa izuzetnom srpskom ritam sekcijom koju čine Fedor Ruškuc (bas) i Petar Radmilović (bubnjevi).

Radmilović je poznat po svom radu sa Big bendom RTS-a. Njegov studijski rad je ovekovečen na preko pedeset snimljenih albuma i nekoliko stotina trajnih snimaka za Radio Beograd. Novosađanin Ruškuc je svirao sa muzičarima kao što su: Keith Copeland, Adam Klemm, RouzbehAsgarian i  RyanCarniaux. Puno radi kao sajdmenkoji nastupa sa mnogim grupama širom Evrope.

schultze_04  Fedor  Peter Ehwald  Petar Radmilovic

 Stefan Schultze     Fedor Ruškuc     Peter Ehwald                    Petar Radmilović

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja