Концерт: Schultze Ehwald Duo feat. Fedor Ruškuc (bas) & Petar Radmilović (bubnjevi)

Циклус: "Џез метроном"
Тип најаве: Циклус
Датум: 29/09/2013
Време: 20 сати
Локација: Трибина младих

К О Н Ц Е Р Т

Schultze Ehwald Duo feat. Fedor Ruškuc (bas) & Petar Radmilović (bubnjevi)

Peter Ehwald,саксофон

Stefan Schultze, клавир

Федор Рушкуц, контрабас

Петар Радмиловић, бубњеви

 

Добитници награде „WDR Jazz Prize”, Stefan Schultze и Peter Ehwald,су два изванредна млада музичара из Немачке. Обојица су већ имали успеха са обе стране Атлантика. Студирали су на конзверваторијумима у Немачкој и Њујорку и освојили неколиконационалних и интернационалних награда са својим бендовима Schultzиng и Oktoposse.

Они су уметнички директори ансамбла „Backyard Jazz Orchestra”, којег подржавају „Goethe”институт, немачко Министарство спољних послова као и канцеларија за културу Северне Рајне-Вестфалије.

Додирне тачке различитих светова jazz и класичне музике и савремене музике представљају интегрални део свакодневице Стефана и Петера. Из ових засебних музичких светова они црпе инспирацију за свој дуо који ужива великиуглед.

За концерт у Новом Саду, ова два музичара ће направити тандем са изузетном српском ритам секцијом коју чине Федор Рушкуц (бас) и Петар Радмиловић (бубњеви).

Радмиловић је познат по свом раду са Биг бендом РТС-а. Његов студијски рад је овековечен на преко педесет снимљених албума и неколико стотина трајних снимака за Радио Београд. Новосађанин Рушкуц је свирао са музичарима као што су: Keith Copeland, Adam Klemm, RouzbehAsgarian i  RyanCarniaux. Пуно ради као сајдменкоји наступа са многим групама широм Европе.

schultze_04  Fedor  Peter Ehwald  Petar Radmilovic

 Stefan Schultze     Федор Рушкуц     Peter Ehwald                    Петар Радмиловић

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language