event_note Циклус
29.09.2013 access_time 20 сати

Концерт: Schultze Ehwald Duo feat. Fedor Ruškuc (bas) & Petar Radmilović (bubnjevi)

Циклус: "Џез метроном"
location_on Трибина младих
event_note Циклус
29.09.2013 access_time 20 сати

Концерт: Schultze Ehwald Duo feat. Fedor Ruškuc (bas) & Petar Radmilović (bubnjevi)

Циклус: "Џез метроном"
location_on Трибина младих

К О Н Ц Е Р Т

Schultze Ehwald Duo feat. Fedor Ruškuc (bas) & Petar Radmilović (bubnjevi)

Peter Ehwald,саксофон

Stefan Schultze, клавир

Федор Рушкуц, контрабас

Петар Радмиловић, бубњеви

 

Добитници награде „WDR Jazz Prize”, Stefan Schultze и Peter Ehwald,су два изванредна млада музичара из Немачке. Обојица су већ имали успеха са обе стране Атлантика. Студирали су на конзверваторијумима у Немачкој и Њујорку и освојили неколиконационалних и интернационалних награда са својим бендовима Schultzиng и Oktoposse.

Они су уметнички директори ансамбла „Backyard Jazz Orchestra”, којег подржавају „Goethe”институт, немачко Министарство спољних послова као и канцеларија за културу Северне Рајне-Вестфалије.

Додирне тачке различитих светова jazz и класичне музике и савремене музике представљају интегрални део свакодневице Стефана и Петера. Из ових засебних музичких светова они црпе инспирацију за свој дуо који ужива великиуглед.

За концерт у Новом Саду, ова два музичара ће направити тандем са изузетном српском ритам секцијом коју чине Федор Рушкуц (бас) и Петар Радмиловић (бубњеви).

Радмиловић је познат по свом раду са Биг бендом РТС-а. Његов студијски рад је овековечен на преко педесет снимљених албума и неколико стотина трајних снимака за Радио Београд. Новосађанин Рушкуц је свирао са музичарима као што су: Keith Copeland, Adam Klemm, RouzbehAsgarian i  RyanCarniaux. Пуно ради као сајдменкоји наступа са многим групама широм Европе.

schultze_04  Fedor  Peter Ehwald  Petar Radmilovic

 Stefan Schultze     Федор Рушкуц     Peter Ehwald                    Петар Радмиловић

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања