event_note Koncert
17.04.2018 - 17.04.2018 access_time 20:00

Koncert pijanistkinje Nere Beljanski 17. aprila u Velikoj sali

location_on Velika sala
event_note Koncert
17.04.2018 - 17.04.2018 access_time 20:00

Koncert pijanistkinje Nere Beljanski 17. aprila u Velikoj sali

location_on Velika sala

Koncert pijanistkinje Nere Beljanski biće održan u utorak, 17. aprila u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan. Dobro došli!

Biografija umetnice:

Pijanistkinja i kompozitor, Nera Beljanski, posle završenih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, aktivno se bavi klavirskom pedagogijom.

Godine 2009. osniva vokalno-instrumentalni sastav Moraitika, sa kojim izvodi svoju muziku. Ovaj sastav ostvario je dva studijska albuma – Vrata mora (The Door Of The Sea), objavljen za  WMAS Records (2013) i album In the moon drops (2015) objavljen pod okriljem kuće  Rok svirke rekords. Ovaj sastav je od 2011. godine član World Music asocijacije Srbije. Iza njih su brojni nastupi na „world music“ i džez festivalima, kao i gostovanja u televizijskim i radio programima. Nera Beljanski trenutno izvodi svoju muziku kao solista, pripremajući treći studijski album pod nazivom Nebeska ljuljaška.

Ciklus pesama za glas i klavir Nebeska ljuljaška

„Jezik moje muzike sluša se dušom… ili posmatra kao što se posmatra nekakva slika ili doživljava neka emocija. Ne namećući smisao teksta, ostavljam slobodu svakom slušaocu da i sam kreira, a tema za meditaciju slušaoca data je u naslovu kompozicije i otvara vrata za svačiji doživljaj. Reči su često improvizovane u toku samog  izvođenja , što me navodi i na trenutnu izmenu same melodije, jer reč i melodija su nerazdvojni… Nepoznati jezik je zapravo – komponovani jezik, koji savršeno prati melizmatičnu melodiju i potpuno je u službi njene izražajnosti i gipkosti… I tako se poigravam glasom. To mu daje pravu slobodu.

Nebeska ljuljaška je moj novi ciklus pesama sa apstraktnim rečima koje pojačavaju kolorit i složenost same forme pesama. Ovaj jezik se može stalno razvijati i usavršavati, i to skoro nepredvidivo, kao nekakva moja mala, skladna avantura.“

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja