event_note Концерт
17.04.2018 - 17.04.2018 access_time 20:00

Концерт пијанисткиње Нере Бељански 17. априла у Великој сали

location_on Велика сала
event_note Концерт
17.04.2018 - 17.04.2018 access_time 20:00

Концерт пијанисткиње Нере Бељански 17. априла у Великој сали

location_on Велика сала

Концерт пијанисткиње Нере Бељански биће одржан у уторак, 17. априла у Великој сали Културног центра Новог Сада с почетком у 20 сати. Улаз је слободан. Добро дошли!

Биографија уметнице:

Пијанисткиња и композитор, Нера Бељански, после завршених студија на Академији уметности у Новом Саду, активно се бави клавирском педагогијом.

Године 2009. оснива вокално-инструментални састав Mораитика, са којим изводи своју музику. Овај састав остварио је два студијска албума – Врата мора (The Door Of The Sea), објављен за  WMAS Records (2013) и албум In the moon drops (2015) објављен под окриљем куће  Рок свирке рекордс. Овај састав је од 2011. године члан World Music асоцијације Србије. Иза њих су бројни наступи на „world music“ и џез фестивалима, као и гостовања у телевизијским и радио програмима. Нера Бељански тренутно изводи своју музику као солиста, припремајући трећи студијски албум под називом Небеска љуљашка.

Циклус песама за глас и клавир Небеска љуљашка

„Језик моје музике слуша се душом… или посматра као што се посматра некаква слика или доживљава нека емоција. Не намећући смисао текста, остављам слободу сваком слушаоцу да и сам креира, а тема за медитацију слушаоца дата је у наслову композиције и отвара врата за свачији доживљај. Речи су често импровизоване у току самог  извођења , што ме наводи и на тренутну измену саме мелодије, јер реч и мелодија су нераздвојни… Непознати језик је заправо – компоновани језик, који савршено прати мелизматичну мелодију и потпуно је у служби њене изражајности и гипкости… И тако се поигравам гласом. То му даје праву слободу.

Небеска љуљашка је мој нови циклус песама са апстрактним речима које појачавају колорит и сложеност саме форме песама. Овај језик се може стално развијати и усавршавати, и то скоро непредвидиво, као некаква моја мала, складна авантура.“

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања