event_note Концерт
29.02.2024 - 29.02.2024 access_time 20.00

Концерт „НА БАЛУ У НОВОМ САДУ“ 29. фебруара у Градској концертној дворани

location_on Градска концертна дворана
event_note Концерт
29.02.2024 - 29.02.2024 access_time 20.00

Концерт „НА БАЛУ У НОВОМ САДУ“ 29. фебруара у Градској концертној дворани

location_on Градска концертна дворана

Концерт „На балу у Новом Саду одржаће се у четвртак 29. фебруара у 20.00 часова у Градској концертној дворани у оквиру фебруарских културних свечаности поводом Дана града и читавог месеца посвећеног култури.

Са програмом оживљених најлепших страница романтизма и двадесетог века у најмодернијој и најновијој сали града Новог Сада, коју је прошле године на истом балу преплавило више од пет стотина одушевљених Новосађана, овога пута са 50 извођача на сцени „На балу у Новом Саду“ биће право надахнуће својим суграђанима као и свим искреним љубитељима музике.

„На балу у Новом Саду јединствен је гала музички спектакл у коме се преплићу поруке непролазне музичке лепоте у жанровима валцера, маршева, увертира, арија, интермеца и најлепших љубавних дуета у делима чувених великана: Ђоакина Росинија, Петра Иљича Чајковског, Ђузепеа Вердија, Пјетра Маскањија, Франческа Чилеа, Жоржа Бизеа, Станислава Биничког и многих других најзначајнијих композитора светске музичке историје.

Овога пута публика ће уживати у врхунском извођењу чувеног оркестра војске Србије – уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ са скоро 50 врхунских инструменталиста на сцени, уз уметничко руководство нашег истакнутог маестра Дејана Савића, диригента из Београда.

Историја оркестра војске Србије је импозантна. Наш славни композитор, диригент и педагог Станислав Бинички основао је 1899. године Београдски војни оркестар. Био је то први оркестар концертног типа у Србији, чију традицију кроз три века чува Уметнички ансамбл Министарства одбране, носећи с поносом име утемељивача.  Уметнички ансамбл „Станислав Бинички“, представивши до сада преко 7500 разноврсних музичких програма пред више од пет милиона посетилаца, преноси славу српског музичког блага широм наше и већине европских држава.

У најлепшим лирским оперским бравурама концерт ће украсити новосадска оперска солисткиња Зорица Белић, лирски сопран, као и баритон Жељко Андрић из Новог Сада, док ће се публици и заједно представити у неколико најдивнијих љубавних дуета баритона и сопрана које не треба пропустити.

Концертни спектакл „На балу у Новом Саду“ конципиран је као изузетно динамичан след најлепших страница музичке историје, са поруком сваког дела да је музика непролазна, да побеђује лепотом и векове и разлике, сједињујући људе у незаборавном узвишеном надахнућу.

Концерт се одржава уз подршку Града Новог Сада и медијску подршку локалних и регионалних медија.

Улазнице се могу набавити на свим продајним местима Gigs Tix-а или онлајн:

https://new.gigstix.com/event/na-balu-u-novom-sadu-29-februar-2024/

 

Добродошли!

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања