event_note Циклус
17.09.2013 access_time 20 сати

Концерт: Мирко Марић, хорна; Никола Радаковић, клавир

Циклус: "Павиљон музике"
location_on Трибина младих
event_note Циклус
17.09.2013 access_time 20 сати

Концерт: Мирко Марић, хорна; Никола Радаковић, клавир

Циклус: "Павиљон музике"
location_on Трибина младих

П Р О Г Р А М

 

B. Krol: Laudatio,  за хорну, соло

C. Рахмањинов: Daisies, oп.38

Oriental sketch

 

F. Poulenc: Élégie, за хорну и клавир

R.Strauss: Концерт за хорну и оркестар у Es-duru, oп. 11

Allegro

Largo

Rondo, Allegro

 

Nikola Radakovic, za koncertНикола Радаковић је рођен 1983. год. у Новом Саду. Учење клавира започиње са дванаест година, у класи проф. Лидије Николић, а у истој класи је за две године ванредно завршио целокупно основно музичко образовање. Потом је завршио је  Музичку школу „Исидор Бајић“, у класи проф. Милене Апић.

Студије клавира је  завршио 2007. године на Академији уметности у Новомс Саду, у класи проф. Дориана Лељака. Током средње школе и студија освајао је награде на пијанистичким такмичењима локалног и републичког нивоа. Био је финалиста је пијанистичког такмичења „Исидор Бајић“( 2002) у Новом Саду и учесник међународних конкурса у Риму (2001) и Марсали (2003) .

Одржао је бројне реситале у Србији ( Београд – Коларчев народни универзитет, Нови Сад – Синагога, Сомбор – Градска Кућа, Суботица – Градска кућа … ).

Учесник је бројних семинара и мајсторских радионица и сарађивао је са еминентним пијанистима и педагозима, као што су: Еуген Индић, Петер Миyамото, Давид Њестфал, Ловро Погорелић, Дориан Лељак,Владимир Огарков итд. Снимао је за потребе РТВ Војводине.

Идејни је творац и уметнички директор Фестивала Академије уметности у Новом Саду под називом А – Фест и Роберт Шуман (едиција 2007). Члан је Музичке о младине Новог Сада и Музичке омладине Београда.

Од марта 2007. радио је као професор клавира у музичким школама „Исидор Бајић“ и „Јосип Славенски“, у Новом Саду и у  Музичкој школи “ Петар Коњовић“ у  Сомбору.

 

 

Mirko Maric, konceretМирко Марић  је рођен  у Сремској Митровици 1983. године.  Музичко образовање започео је у родном граду, у Музичкој школи „Петар Кранчевић”, у класи  проф.  Александра Гошева (Македонија). Средњу музичку школу „Исидор Бајић“, у Новом Саду, завршио је у класи проф.  Јелене Јеремић. Уписујући се  на Академију уметности у Новом Саду, студирао је  у класама  проф.  Ференц Тарјанија (Будимпешта) и проф.  Ненада Васића. Студије завршава  у Словенији, на љубљанској Академији за гласбо, у класи проф.  Боштјана Липовшека.  За време школовања био је добитник више првих, других и специјалних награда на државним и међународним такмичењима у Новом Саду и Београду.

Године 2008. у новосадској Синагоги је наступио као солиста са оркестром Академије уметности, изводећи  концерт бр. 3 у Ес- дуру В. А. Моцарта.

До сада је похађао семинаре признатих хорниста, као што су: Штефан Дор (Немачка), Ференц Тарјани (Мађарска), Боштјан Липовшек (Словенија), Луиз Гарсија (Бразил), Андреас Казале (Француска), Георг Пол (Немачка), Франсис Орвал (Белгија), Михаел Хинтерхолцер (Аустрија/Немачка).

Своје  оркестарско искуство до сада  је стицао на позицијама од прве, до осме хорне, у оркестрима: Суботичка филхармонија,  Омладински симфонијски оркестар Србије,  НС Брас Оркестра, академски оркестри (Нови Сад, Љубљана), Београдска филхармонија, Црногорски симфонијски оркестар, Јунге Пхилхармоние (Штутгарт), Оркестар опере Српског народног позоришта (пет година хонорарно на позицији треће хорне), Дувачки и брасс оркестар  Академије за гласбо (Љубљана), Војвођански симфонијски оркестар (од 2004. године до данас), Youth Simphony Orchestrа of South – Eаstern Europe, Марибор Интернатионал Оркестра.  Од оснивања је гостујући први хорниста Бањалучке филхармоније.

Године  2010.  је као члан квартета хорни Академије за гласбо освојио златну плакету и И награду на словеначком државном такмичењу ТЕМСИГ. У фебруару 2011. године учествовао је у раду  EUPHONY симфонијског оркестра на централноевропској турнеји под диригентском палицом маестра Золтана Кочиша (Мађарска)

Редовно наступа  у оквиру фестивала НОМУС и БЕМУС, као камерни и оркестарски музичар.

Оснивач је и члан  Новосадског дувачког квинтета и октета хорни ХоРОРн из Словеније. Од 2010. године запослен је у музичкој школи “Исидор Бајић” у Новом Саду, као професор хорне и камерне музике, а од 2013. и у оркестру Београдске филхармоније на позицији треће хорне.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања