event_note Концерт
12.04.2018 - 12.04.2018 access_time 20:00

Концерт камерне музике 12. априла у Градској кући

location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће
event_note Концерт
12.04.2018 - 12.04.2018 access_time 20:00

Концерт камерне музике 12. априла у Градској кући

location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће

Концерт камерне музике циклуса „Павиљон музике“ одржаће се у четвртак, 12. априла у Свечаној сали Градске куће с почетком у 20 часова. На програму ће се наћи дела следећих композитора: Scappini, C. Debussy, P. Morlacchi, A. Piazzolla, Williams и других.

Улаз је слободан за све посетиоце. Добро дошли!

 

Биографије уметника:

Јелена Крмпотић Борбељ – флаута

Музичко образовање започела је у родном месту, Сремској Митровици, у класи професорке Ирене Милић, а даље школовање наставља у Новом Саду у класи мр Радмиле Ракин Мартиновић. Академију Уметности у Новом Саду завршила је у класи професора Маријана Егића, а магистрирала је у класи мр Лауре Леваи Аксин. За време магистарских студија радила је као стручни сарадник – демонстратор на Академији Уметности у Новом Саду.
Учествовала је на музичким фестивалима, републичким, савезним и међународним такмичењима где је освојила прве и специјалне награде. За постигнуте резултате додељене су јој дипломе Радио Београда, Телевизије Београд, Универзитета у Новом Саду.
Након усавршавања носилац је диплома мајсторских курсева: Виценса Пратса (Шпанија), Јаноша Балинта, Ђенђеши Золтана, Иштвана Матуза (Мађарска) итд.
Учествовала је у раду оркестарских и камерних састава: Војвођанске омладинске филхармоније, Суботичке филхармоније, Војвођанских симфоничара, Оркестра Српског народног позоришта, Зрењанинске филхармоније, триа флаута „ИН ВИВО“, дувачког квартета „Quartenion“ итд. Наступала је у значајним концертним дворанама у Србији и иностранству.
Као професор флауте, сатисфакцију налази у педагошком раду у музичкој школи „Јосип Славенски“ у Новом Саду, где је од 2011. године председник стручног већа дувача.

Роберт Борбељ – кларинет

Рођен је у Новом Саду 1977. године. У Зрењанину завршава основно и средњошколско образовање у класи професора Мартина Дудаша, Дежеа Марочика и Славице Илинчић. Даље школовање наставља у Новом Саду, где 1996. године уписује Академију уметности, у класи професора Николе Срдића.
Осваја прве и специјалне награде на републичким и савезним такмичењима музичких школа и академија (1995., 1997. и 1999. године) и прву награду и стипендију фондације Yamaha за 2000. годину. Педагошким радом се бавио у музичкој школи „Јосиф Маринковић“ у Зрењанину.
Учествовао у раду Суботичке филхармоније, оркестра Академије уметности, оркестра Форте Фортисимо, Гудача Светог Ђорђа, Градског дувачког оркестра у Зрењанину, Зрењанинске филхармоније, Војвођанског камерног оркестра, квартета кларинета Кларинетизмо… Као први кларинетиста, 2000. године улази у оркестар опере Српског народног позоришта у Новом Саду, где и данас ради. Члан је Војвођанског симфонијског оркестра од његовог оснивања до данас.

Душан Новковић – гитара

Душан Новковић је рођен 1983. у Апатину. Гитару је почео да учи са једанаест година у класи професора Александра Спасојевића, код кога завршава нижу и средњу музичку школу „Исидор Бајић“ у Новом Саду. Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Зорана Крајишника. Освајао је многобројне награде на републичким и међународним такмичењима, међу којима су најважније прва и друга награда на међународном такмичењу у Стези (Италија), две прве награде на републичком такмичењу у Београду, друга награда на међународном такмичењу (прва није додељена) „Петар Коњовић“ у Београду, трећа награда на Интернационалном фестивалу гитаре у Лесковцу.
Био је члан оркестра гитара Академије уметности у Новом Саду. Наступао је у разним камерним саставима, а као солиста наступао је широм земље и у иностранству. Редован је учесник на фестивалима за гитару.
Похађао је мајсторске курсеве код еминентних светских уметника и предавача као што су Денис Азабагић, Томаж Рајтерич, Еде Рот, Ђовани Грано, Срђан Тошић, Ларс Трири и многи други. Живи и ради у Новом Саду. Предаје гитару у музичкој школи „Јосип Славенски“ у Новом Саду.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања