event_note Концерт
22.09.2018 - 22.09.2018 access_time 20:00

Концерт: FURIANT QUARTET & ТОМАЖ МОЧИЛНИК

location_on Друга локација: Градска кућа, Свечана сала
event_note Концерт
22.09.2018 - 22.09.2018 access_time 20:00

Концерт: FURIANT QUARTET & ТОМАЖ МОЧИЛНИК

location_on Друга локација: Градска кућа, Свечана сала

Циклус ПАВИЉОН МУЗИКЕ

 

КОНЦЕРТ

FURIANT QUARTET  & ТОМАЖ МОЧИЛНИК 

Свечана сала Градске куће, субота, 22. септембар 2018. године, у 20 часова

Улаз је слободан. Добро дошли!

  

ПРОГРАМ

 

Dmitri Schostakovich

String quartet nr. 8, op. 110


A. Mozart

Clarinet quintet  A Major, KV 581

 

Quartet Furiant

Основан  је 2011. године у Берлину, квартет „Furiant“ представља културну мешавину националности која је јединствена и занимљива.

Чланови:

Стефано Месаљо, Италија – виолина

Влад Попеску, Румунија – виолина

Младен Сомборац, Србија – виола

Ника Шварц, Словенија – чело

Детаљније о члановима Квартета:

Студирали су заједно у Немачкој на реномираном музичком универзитету „Hanns Eisler“, у Берлину, у класи професора Еберхарда Фелтза и Тима Воглера. Стално су у контакту са неким од најпознатијих музичара нашег времена међу којима су Belcea, Casals and Kuss квартети, Rainer Schmidt, Guenther Pichler, Donald Weilerstein, Heime Muller и тако даље. Учествовали су на бројним међународним музичким такмичењима, а круна њиховог такмичарског успеха је победничка, велика награда Boris Pergamenshikow коју су освојили у Немачкој 2016. године. Од 2014. године, њих четворо су стипендисти асоцијације Yehudi Menus Live Music Now.

Квартет „Furiant“ је 2015. у Берлину установио сопствену серију концерата под називом „Kammermusik im Konvikt“, која публици нуди шест догађаја годишње. Квартет „Furiant“ су имали прилику да чују у многим земљама на неколико континената: Шпанија, Аустрија, Јужна Африка, Холандија, Италија, Намачка, Румунија, Словенија, Француска, Литванија, Хрватска,а преко програма организације „Lincoln Centre Stage New York“, квартет је наступио и у Америци.

Томаж Мочилник – кларинет

Студирао је у Аустрији на Конзерваторијуму у Клагенфурту код Хуберта Салмхофера и на Музичком конзерваторијуму у Грацу код Гералда Пацхингера.  Одмах по завршетку студија 2014. године, Мочилник је постао академик Оркестра берлинске државне опере под управом реномираног Даниела Баренбоима, где је пет година имао привилегију да развија свој оркестарски репертоар под диригентском палицом неких од највећих светских диригената. У септембру 2016. године, Томаж је добио место соло кларинетисте у оркестру Радио Франкфурта, где свира и данас. Поред оркестарске делатности, Мочилник је познат и као главни вокал и камерни музичар.

 

 

Фотографије преузете са веб-сајта: https://www.furiantquartet.com/

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања