event_note Концерт
10.12.2022 - 10.12.2022 access_time 19.00

Концерт филмске музике 10. децембра у Градској кући

location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће
event_note Концерт
10.12.2022 - 10.12.2022 access_time 19.00

Концерт филмске музике 10. децембра у Градској кући

location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће

У оквиру музичког програма Културног центра Новог Сада одржаће се концерт филмске музике.

Догађај ће бити уприличен у Свечаној сали Градске куће у суботу, 10. децембра 2022. године с почетком у 19.00 часова.

Наступају Љубомир Михаиловић (виолина) и Дејана Краварушић-Бајић (клавир).

Шаренолики програм филмских композиција, међу којима се налазе дела Астора Пиацоле, Карлоса Гардела и  В. А. Моцарта, биће преточен у  концерт класичног дуа.

 

Улаз је слободан!

Добро дошли!

 

W. A. Mozart: Sonate no 35 kv 379

Allegro

Andantino cantabile (thema con variazioni)

Adagio

Allegreto

Cinema music (филмска музика)

Ennio Morricone: Love theme from “Cinema paradiso“

Adagio

Ennio Morricone: Gabriel’s oboe from  „Mission“

Ennio Morricone: Deborah’s theme from „Once upon a time in America“

Carlos Gardel: Por una Cabeza from „Scent of a woman“

John Williams: Jewish town

Krakow Ghetto: Winter ’41.  from „Schindler’s list“

John Williams: Remembrances from „Schindler’s list“

John Williams: Theme from „Schindler’s list“

Astor Piazzolla: Libertango

 

Фото: лична архива

 

Љубомир Михаиловић (1962) дипломирао је у класи професора Рајка Дојчиновића на ФМУ. Магистарске студије је завршио на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Дејана Михаиловића. Усавршавао се и у класи професора Игора Озима на Hochschule für Music у Келну.

Концертну каријеру започиње с осам година, када је одржао први солистички концерт. Добио је више првих награда на такмичењима у земљи. На међународном конкурсу „Јарослав Коцијан“ у Чехословачкој освојио је Другу награду. Одржао је бројне реситале и наступао као солиста са бројним домаћим и страним симфонијским оркестрима (Београдском фолхармонијом, Загребачком филхармонијом, Оркестром Војске Југославије, оркестром ФМУ, Оркестром РТБ, Оркестром из Осијека). Био је и концерт-мајстор београдског камерног оркестра „Синфонијета“.

Од 1994. до сада свирао је, као солиста и концерт-мајстор, са Келнским камерним ансамблом преко 400 концерата широм Немачке, Француске, Швајцарске и Шпаније. Наступао је још и у Грчкој, Аустрији, Перуу, Совјетском Савезу, Португалији и Израелу. Као солиста с камерним оркестрим „Мајстори гудачи“ под вођством професора Дејана Михаиловића снимио је компакт диск „Четири годишња доба“ Антонија Вивалдија у издању MDM из Келна.

Као професор виолине показао је запажен успех у раду са студентима, што потврђују бројни јавни наступи и положене аудиције за угледне оркестре у земљи и иностранству. Значајне су и друге педагошке активности Љубомира Михаиловића, као нпр. мајсторски курсеви, чланство у жиријима на такмичењима виолиниста, итд.

Љубомир Михаиловић је запослен као ванредни професор на ФМУ у Београду.

 

Дејана Краварушић – Бајић дипломирала је и магистрирала клавир на Факултету музичке уметности у Београду у класама проф. Зорице Димитријевић – Стошић и проф. Александра Шандорова. Основно и средње образовање стекла је код истакнутих клавирских педагога Злате Малеш и Душице Митић. Током студија усавршавала се на међународним курсевима за пијанисте у класама професора Дмитрија Башкирова, Алексеја Наседкина, Леонида Брумберга, Арба Валдме, Јокут Михаиловић, Оливере Ђурђевић.
Добитница је десет првих и других награда на републичким и савезним такмичењима у бившој Југославији. На Међународном такмичењу младих музичара „Петар Коњовић“ (Београд, 1993) освојила је Трећу награду. Као успешан студент била је стипендиста Републичке фондације за развој научног и уметничког подмлатка.
Наступала је као солиста у свим већим градовима некадашње Југославије. Са Симфонијским оркестром РТС била је солиста у Прокофјевом Трећем клавирском концерту у сали Коларчеве задужбине. Значајну камерну сарадњу и наступе остварила је са солистима Београдске филхармоније: Марином Ненадовић (флаута), М. Павловићем (виолина), Г. Маринковићем (фагот), Д. Петровићем (кларинет), П. Ивановићем (хорна), Б. Буњцем (удараљке), А. Латковићем, С. Сретеновићем (виолончело).
У априлу 2009. добила је стипендију Аустријског бироа за академску размену и сарадњу, која јој је омогућила професионално усавршавање на Universitat fur Darstellende Kunst und
Musik, на Институту за Камерну музику и специјалне ансамбле „Јозеф Хајдн” у Бечу, под менторством проф. Avedis Kouyoumdjian.
Професионалну каријеру почела је већ током студија клавира као студент демонстратор на Полиинструменталној катедри. Педагошко искуство стиче као корепетитор и наставник камерне музике у МШ „Станковић” (Београд, 1996–2006). У Београдској филхармонији била је ангажована као пијаниста током сезона 2000–2002. године, под уметничким вођством диригента Уроша Лајовица. Клавирску сарадњу остварила је на мајсторским курсевима Ирене Гарафенауер, Иштвана Варге, Срђана Сретеновића, на „Чело фесту”, Међународном такмичењу гудача „Петар Коњовић“.
Од 2007. Дејана је запослена на Катедри за гудачке инструменте Факултета музичке уметности у Београду, у звању Вишег уметничког сарадника. Суочена с изазовима савремене извођачке праксе креирала је курс „Јога за музичаре“ усмерен ка психофизичком благостању студената извођачких смерова на матичном факултету, који је тренутно у процесу акредитације као изборни предмет.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања