event_note Концерт
09.10.2022 - 09.10.2022 access_time 19.00

Концерт Colours of the voice 9. октобра у Градској кући

location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће
event_note Концерт
09.10.2022 - 09.10.2022 access_time 19.00

Концерт Colours of the voice 9. октобра у Градској кући

location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће

У оквиру музичког програма Културног центра Новог Сада биће одржан концерт под називом „Colours of the voice” на ком ће наступити сопран Весна Аћимовић, тенор Александар Саша Петровић и млади пијаниста Лука Петровић. Као гост, вече ће употпунити и млади саксофониста Вук Петровић.

Концерт ће бити одржан у недељу, 9. октобра у Свечаној сали Градске куће у Новом Саду са почетком у 19 часова.

Публика ће имати прилике да чује дела Франца Листа, Ђузепеа Вердија, Франца Лехара и Имреа Калмана.

Улаз је слободан!

Лука Петровић рођен је 2001. године у Новом Саду, где је завршио средњу Музичку школу „Исидор Бајић”, одсек клавир у класи професора Фредерика Станковића. За време досадашњег школовања усавршавао се у оквиру фестивала „Bačka Palanka International Piano Festival” као и на мастер класу маестра Михаила Синкевича у оквиру „The 73rd International Opera Workshop for Conducters and Singers” у Новом Саду. Као пијаниста и клавирски сарадник гостовао је у Бечу у оквиру програма А-Култура. Наступао је у Ректорату Универзитета у Новом Саду, Народном позоришту у Сомбору, Позоришту младих у Новом Саду, затим у Галерији Рајка Мамузића у оквиру фестивала „Danube Dialoges – Contemporary Art Festival” и на „Липарским вечерима” у Српској Црњи. Са дуом Take Two (који је основао са братом) и са камерним саставом Passion одржао је запажен наступ на „Фестивалу камерне музике у Новом Саду”. Као клавирски сарадник имао је прилике да прати оперске уметнике Анастасију Холц, Сенку Солдатовић Недељковић и Александра Петровића. Тренутно је студент друге године клавирског одсека на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Биљане Горуновић.

Вук Петровић рођен је 2004. године у Новом Саду. Тренутно похађа средњу Музичку школу „Исидор Бајић” у класи професора Зорана Кмицикевића. За време свог школовања учествује на такмичењима у земљи и иностранству те осваја прве награде на такмичењима „Даворин Јенко” у Београду, „Елесте” у Суботици, „Музичко пролеће” у Смедереву, док се као учесник појављивао на иностраним такмичењима у Москви и Паризу. Три године заредом добитник је Видовданске награде града Новог Сада. Посвећен је и концертантним активностима као члан састава Take Two и Камерног трија. У више наврата гостовао је на телевизијама са националном фреквенцијом – РТС, Н1, РТВ. Наступао је у новосадској Синагоги, Студију М, Културној станици Еђшег… Био је учесник Летње џез академије која се одржава у организацији Културног центра Новог Сада. 

Весна Аћимовић дипломирала је 2002. године на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Вере Ковач Виткаи. Звање магистра уметности стекла је 2008. године, у класи проф. Милице Стојадиновић, док је докторске студије на Катедри за соло певање Академије уметности у Новом Саду завршила 2019. године, када је одбранила докторски уметнички пројекат под називом „Аспекти интерпретације вокалног писма Петра Коњовића у циклусу Лирика”. Током школовања освајала је бројна признања и награде. Од 2001. године је хонорарни сарадник Опере Српског народног позоришта и од тада је остварила бројне улоге од којих се издвајају: Адела, Јелка, Галатеа, Анчица, Фатима, моноопера „Људски глас” Франсиса Пуленка, Фрау Габријела из опере „Поп Ћира и поп Спира” Дејана Деспића. Имала је бројне успешне концерте у земљи и иностранству (Немачка, Аустрија, Мађарска, Италија, Словенија, Црна Гора). Од 2002. године бави се вокалном педагогијом као професор соло певања у Mузичкој школи „Исидор Бајић”. Запослена је на Академији уметности у Новом Саду од 2007. године, где 2020. стиче звање ванредног професора за стручну-уметничку област Соло певање. Године 2016. издала је приручник за студенте соло певања и музичке педагогије „Моћ вокалне технике”.

Александар Саша Петровић, тенор, првак опере СНП-а, дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду, прво на групи за општу музичку педагогију, а потом и на групи за соло певање у класи проф. Вере Ковач Виткаи. За време досадашње каријере имао је прилике да сарађује са Београдском опером, театром Мадленијанум, Симфонијским оркестром РТС-а, Симфонијским оркестром народног казалишта у Сплиту, затим наступа у позоришту у Кракову, Сегедину, Авињону. Наступао је под диригентским вођством Младена Јагушта, Бојана Суђића, Сајмона Робинсона, Михајла Синкевича, Дијана Чобаноба, Ђанлуке Марчана и других.  

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања