event_note Концерт
07.02.2024 - 07.02.2024 access_time 19.00

КОНЦЕРТ БЕОГРАДСКОГ ЏЕЗ КВАРТЕТА 7. фебруара у Великој сали Културног центра Новог Сада

location_on Велика сала
event_note Концерт
07.02.2024 - 07.02.2024 access_time 19.00

КОНЦЕРТ БЕОГРАДСКОГ ЏЕЗ КВАРТЕТА 7. фебруара у Великој сали Културног центра Новог Сада

location_on Велика сала

КОНЦЕРТ БЕОГРАДСКОГ ЏЕЗ КВАРТЕТА

У оквиру програма музичке редакције Културног центра Новог Сада биће одржан концерт Београдског џез квартета. Концерт ће бити одржан у среду, 7. фебруара 2024. године у Великој сали Културног центра Новог Сада са почетком у 19.00 часова.

Улаз је слободан!

Добро дошли!

Београдски Џез Квартет
(Belgrade Jazz Quartet)

Београдски џез квартет је најновији пројекат који води прослављени џез бубњар Миодраг Ђино Маљоковић. Овај састав наступао је по клубовима и џез фестивалима у Србији и региону доносећи узбудљиве изведбе и врхунско уметничко искуство публици. Репертоар овог квартета првенствено је оријентисан ка џез традицији, и базиран је на оригиналним аранжманима стандардног џез репертоара као и префињеном третману српске традиционалне музике у етно-џез аранжманима. Иако ансамбл још увек није остварио снимке, сви његови чланови су искусни уметници који су остварили сарадње и студијске записе са многобројним реномираним музичарима свих жанрова музичког живота, како Србије тако из иностранства. Београдски џез квартет је продужетак Београдског џез триа који је такође био пројекат који је водио Миодраг Ђино Маљоковић.

Чланови ансамбла су:

Миодраг Ђино Маљоковић – бубњеви, вођа састава
Прослављени српски бубњар (Зилђиан артистс) подржан од компаније Зилдијан започео је своју музичку каријеру са 13 година. Када је имао 20 година наступао је пред познатим Луиом Армстронгом који је окарактериао његово извођење као „експлозију грува“. Током 70′ их и 80′-их година живео је и радио је у Немачкој где је сарађивао са водећим џез уметницима тог времена: Алберт Мангелсдорф – тромбон, Емил Мангелсдорф – саксофон, Волкет Кригел – гитариста, Фригy Хофман – пијаниста и многи други. Након повратка у Србију учествовао је на многим студијским снимањима са разним уметницима и постао је члан Музичке Продукције Радио Телевизије Београд (сада РТС-а) наступајући и снимајући са Народним Ансамблом и Биг Бендом РТС-а, и другим ансамблима. Свирао је на најважнијим фестивалима и концертним подијумима широм Европе.

Иван Илић – клавир, аранжер
Иван Илић (1972) је композитор, аранжер, диригент и џез извођач. Доцент је на Факултету Музичке уметности у Београду (ФМУ) где води класу џез тромбона на Катедри за Џез и популарну музику. Године 1992. дипломирао је Аранжирање на Berklee College of Music у Бостону. Поред тога, на ФМУ у Београду завршио је Специјалистичке студије из дириговања, Мастер студије из џез тромбона и Докторске академске студије из Вишемедијске уметности на Универзитету уметности у Београду.
Пре тога, Иван је био члан Музичке продукције РТС-а и радио је 19 година као диригент, аранжер, композитор, музички продуцент и тромбониста солиста у Биг Бенду РТС-а, са којим је остварио велики број наступа, концерата, турнеја и снимања у Србији и Европи. Сарађивао је са значајним џез уметницима: Dianna Schuur, Jon Fadis, Don Menza, Chuck Findley, Benny Golson, Boby Shew, Randy Bracker, Ack van Rooyen, Peter Herbolzhaimer, Larry Coryell, Steve Turre, Ronnie Cuber, Gregory Hutchinson, Peter King, Душком Гојковићем, Бором Роковићем, Јованом Маљоковићем, Стјепком Гутом…
Активан је као едукатор, композитор, аранжер, извођач и председник је Удружења музичара џеза, забавне и рок музике Србије.

Страхиња Бановић – труба
Страхиња је рођен 1983. године у Београду, у музичкој породици. Његово основно и средње музичко образовање завршио је у музичкој школи „Станковић”, у класи професора Изудина Чаврковића. Студирао је на Џез академији у Грацу, Аустрији. Страхиња је учествовао на 11 интернационалних такмичења класичне музике и био је награђиван са исто толико „Специјалних награда”, после којих је наступао као солиста са оркестром Националне Филхармоније из Лавова, Украјина.
Страхиња Бановић је био члан Yamaha Big Benda Петера Херболхеимера, Авиглиана (Италија) џез мастеркласа и гост Торино Биг Банда. Снимао је и наступао у Србији и иностранству са светски познатим уметницима: Бора Роковић, Дуско Гојковић, Јован Маљоковић, Васил Хаџиманов, Јохн Руоццо, Јим Снидеро, Нат Реевес, Беннy Голсон, Грег Гизберт…
Страхиња је дуго година био члан Emir Kusturica and the No Smoking Orchestra са којим је наступао широм света. Носилац је стасуса самосталног уметника.

Мирослав Шарбановић – контрабас
Мирослав Шарбановић је рођен у Белој Цркви 1997. године. Завршио је нижу (гитара) и средњу музичку школу (Бас гитара) у Вршцу. Студент је завршне године џез контрабаса на Катедри за џез и популарну музику Факултета музичке уметности у Београду. Током своје каријере и током школовања, Мирослав је наступао на многобројним музичким догађајима и фестивалима укључујући: Jazzik Festival (Суботица), Ваљево Џез Фест, Jazztronic (Вршац), Youth, Jazz and Rock Festival (Палић), ČOMI Festival, Babel Sound Festival (Мађарска). Један је од најталентованијих младих џез извођача његове генерације и сарадник је многих музичких пројеката.

Фото: Приватна архива

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања