event_note Koncert
18.06.2015 - 18.06.2015 access_time 20 sati

Koncert, 18. jun Svečana sala Gradske kuće 20 sati

location_on Druga lokacija: Svečana sala, Gradska kuća
event_note Koncert
18.06.2015 - 18.06.2015 access_time 20 sati

Koncert, 18. jun Svečana sala Gradske kuće 20 sati

location_on Druga lokacija: Svečana sala, Gradska kuća

Ciklus PAVILJON MUZIKE

Četvrtak, 18.jun 2015 Gradska kuća, svečana sala, u 20 sati

K O N C E R T

Lisi Abre Ruiz,  violina i Nataša Penezić, klavir

P r o g r a m

Arvo Pärt , Karol Szymanowski, Franz Schubert:, Richard Dubugnon

Ulaz slobodan, dobro došli!

Lisi Abre Ruiz je rođena je 1987. u Havani ( Kuba ). Svoje muzičko obrazovanje započela je sa šest godina na konzervatorijumu za mlade talente  A.G.Caturla, a sa samo dvanaest godina postala koncert majstor u Nacionalnom orkestru mladih Havane. Od 2003. živi u Švedskoj, gde je završila osnovne i master studije (Akademija za muziku i glumu u Geteburgu i Kraljevski koledž za muziku u Štokholmu). Od 2013. usavršava se na Kraljevskom koledžu u okviru programa  Artist Diploma, u klasi Henrika  Kovalskog, kao i na master programu Visoke škole za muziku u Lozani, u klasi Pavela Vernikova i Svetlane Makarove.

Svoje široko iskustvo stekla je kao solista i kamerni muzičar, a takođe i kroz rad u orkestrima. Učestvovala je u brojnim produkcijama Geteburškog simfonijskog orkestra, Švedske kraljevske filharmonije, Camerata Nordica, Geteburške opere i Nacionalnim omladinskim orkestrom Havane, pod dirigentskom palicom dirigenata, kao sto su Gustavo Dudamel, Emmaunuel Krivine, Christian Zacharias, Pietro Rizzo i mnogi drugi. U sezoni 2014/2015 angažovana je u Luksemburškoj filharmoniji.

Nataša Penezić  (1984) rođena je u Novom Sadu. Diplomirala je i završila master studije na odseku za klavir Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Svetlane Bogino. U junu 2012. završava master studije na Kraljevskom koledžu za muziku u Stokholmu u klasi prof. Stafana Šeje. Od 2012. godine student je doktorskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za klavir, u klasi prof. dr Dubravke Jovičić. Od 2014. zaposlena je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao nastavnik stručnog predmeta na katedri za klavirski praktikum.
Nataša nastupa solistički u Srbiji, Rusiji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Holandiji, Českoj Republici, Italiji i Švedskoj. Kao počasni gost debitovala je 2000. godine u Moskvi sa KREDO orkestrom i dirigentom Ninom Mitrikovskajom, a zatim nastupala 2001. i 2004. sa orkestrom Sinfnica di Chioggia, pod dirigentskom palicom  Pietra Perinia u okviru “ Musica in Laguna” festivala u Italiji. Od 2000. godine učestvuje na takmičenjima u Srbiji, Italiji i Francuskoj i osvaja niz prvih i specijalnih nagrada.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja