event_note Концерт
18.06.2015 - 18.06.2015 access_time 20 сати

Концерт, 18. јун Свечана сала Градске куће 20 сати

location_on Друга локација: Свечана сала, Градска кућа
event_note Концерт
18.06.2015 - 18.06.2015 access_time 20 сати

Концерт, 18. јун Свечана сала Градске куће 20 сати

location_on Друга локација: Свечана сала, Градска кућа

Циклус ПАВИЉОН МУЗИКЕ

Четвртак, 18.јун 2015 Градска кућа, свечана сала, у 20 сати

К О Н Ц Е Р Т

Лиси Абре Руиз,  виолина и Наташа Пенезић, klavir

П р о г р а м

Arvo Pärt , Karol Szymanowski, Franz Schubert:, Richard Dubugnon

Улаз слободан, добро дошли!

Лиси Абре Руиз је рођена је 1987. у Хавани ( Куба ). Своје музичко образовање започела је са шест година на конзерваторијуму за младе таленте  A.G.Caturla, а са само дванаест година постала концерт мајстор у Националном оркестру младих Хаване. Од 2003. живи у Шведској, где је завршила основне и мастер студије (Академија за музику и глуму у Гетебургу и Краљевски колеџ за музику у Штокхолму). Од 2013. усавршава се на Краљевском колеџу у оквиру програма  Artist Diploma, у класи Хенрика  Ковалског, као и на мастер програму Високе школе за музику у Лозани, у класи Павела Верникова и Светлане Макарове.

Своје широко искуство стекла је као солиста и камерни музичар, а такође и кроз рад у оркестрима. Учествовала је у бројним продукцијама Гетебуршког симфонијског оркестра, Шведске краљевске филхармоније, Camerata Nordica, Гетебуршке опере и Националним омладинским оркестром Хаване, под диригентском палицом диригената, као сто су Gustavo Dudamel, Emmaunuel Krivine, Christian Zacharias, Pietro Rizzo и многи други. У сезони 2014/2015 ангажована је у Луксембуршкој филхармонији.

Наташа Пенезић  (1984) рођена је у Новом Саду. Дипломирала је и завршила мастер студије на одсеку за клавир Академије уметности у Новом Саду у класи проф. Светлане Богино. У јуну 2012. завршава мастер студије на Краљевском колеџу за музику у Стокхолму у класи проф. Стафана Шеје. Од 2012. године студент је докторских студија на Факултету музичке уметности у Београду на одсеку за клавир, у класи проф. др Дубравке Јовичић. Од 2014. запослена је на Академији уметности у Новом Саду као наставник стручног предмета на катедри за клавирски практикум.
Наташа наступа солистички у Србији, Русији, Великој Британији, Немачкој, Холандији, Ческој Републици, Италији и Шведској. Као почасни гост дебитовала је 2000. године у Москви са КРЕДО оркестром и диригентом Нином Митриковскајом, а затим наступала 2001. и 2004. са оркестром Sinfnica di Chioggia, под диригентском палицом  Pietra Perinia у оквиру “ Musica in Laguna” фестивала у Италији. Од 2000. године учествује на такмичењима у Србији, Италији и Француској и осваја низ првих и специјалних награда.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања