event_note Циклус
21.03.2017 - 21.03.2017 access_time 20 часова

Концерт виолинисткиње Мие Ковачевић и пијанисте Владимира Глигорића

Циклус: НОВИ ЗВУЧНИ ПРОСТОРИ
location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће
event_note Циклус
21.03.2017 - 21.03.2017 access_time 20 часова

Концерт виолинисткиње Мие Ковачевић и пијанисте Владимира Глигорића

Циклус: НОВИ ЗВУЧНИ ПРОСТОРИ
location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће

П Р О Г Р А М

Станко Симић Пет медитација за клавир (2015)
Lento, quasi cantato
Delicamente
Grave
Comodo
Con dolcezza

Иван Јевтић  Три покрета за клавир (1977)

Tranquillo

Appassionato

Adagio quasi un poco andante

 

Властимир Трајковић Соната за клавир и виолину (1982)

Comodo. Allegro molto – luminoso
Largo tenebroso. Adagio assai ma con moto
Presto con leggerezza

Василије Мокрањац Менует (1944)

Василије Мокрањац Фрагменти (1956)
Allegro
Andante ma non troppo
Presto, molto ritmico e articolato
Lento quasi cantato
Prestissimo possibile (attacca)
Grave. Allegro robusto. Tempo primo.

 

Василије Мокрањац Шест игара (1950-57)
Moderato
Presto
Moderato
Allegro
Allegro giusto e molto ritmico
Prestissimo

Василије Мокрањац Етиде бр. 2, 3, 4  (1951-52)
Andante
*

*
Василије Мокрањац  Пет прелудијума (1975)
Moderato
Lento (attacca)
***   (attacca)
Lento
Moderato

 

Василије Мокрањац  Прелудијум (1984)

Василије Мокрањац Одјеци (1973)

 

Миа Ковачевић, виолинисткиња, рођена је у Београду 1985. године. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду 2008. године у класи проф. Милутина Косановића. Исте године, наставља мастер студије у Италији на Conservatoro di musica ’’G. Tartini’’ у Трсту, у класи проф. Масима Белија (Massimo Belli). У току мастер студија одлази на ERASMUS програм у Антверпен (Белгија), где се усавршава на Краљевском конзерваторијуму код проф. Guido de Neve. Мастер студије је завршила 2011. године и освојила је награду за најбољи завршни мастер реситал. Одржала је бројне солистичке концерте и концерте у оквиру камерне групе и оркестра у Београду, широм Србије, али и ван граница наше земље (Италија, Холандија, Немачка, Аустрија, Белгија, Мађарска, Словенија, Хрватска). У свом професионалном раду била је члан разних оркестара, Orchestra San Marco u Pordenoneu у Порденонеу (Италија), Nuova orchestra da Camera Ferruccio Busoni у Трсту (Италија), Hermes Ensemble у Антверпену (Белгија). Снимала је за Радио Ватикан у Риму (Италија) и Радио Антверпен (Белгија). Члан је Ансамбла Metamorphosis (Београд) од 2011 године.

 

 

Владимир Глигорић, пијаниста, рођен је у Београду 1979. године. Дипломирао је и магистрирао на ФМУ у Београду 2002. Пост-дипломске студије је започео на Conservatoire de musique de Geneve, (Швајцарска ). Докторирао је на ФМУ у Београду, у класи проф. А. Сердара. Одржао је бројне солистичке концерте у Београду, широм Србије, али и ван граница наше земље ( Париз, Женева, Рим, Барселона, Хвар), наступао је на бројним фестивалима у земљи и иностранству. Године 2010. добитник је годишње награде УМУС-а за најбољег младог уметника у 2009. години, а 2012. године је добио награду часописа “Музика класика” за најбољег младог извођача у 2011. години.
У марту 2009. био је финалиста међународног такмичења “Музичке омладине” у Београду, а у октобру исте године је освојио трећу награду на међународном пијанистичком такмичењу “Emil Giljels”  у Одеси, (Украјина). У јануару 2011. године је био финалиста пијанистичког такмичења “Boesendorfer  & Schimell” у Аризони0, (САД), где је добио и специјалну награду за најбоље извођење виртуозног комада. Наступао је са Симфонијским оркестром РТС-а, БГО „Душан Сковран“, оркестром Camerata Serbica, Разградском филхармонијом, Филхармонијом Одесе, под управом маестра Бојана Суђића, , Alexander Walkera, Биљане Радовановић Драгомира Ненова, Хобарта Ерла и Владимира Крањчевића. Виши је уметнички сарадник на катедри за соло-певање на ФМУ у Београду.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања