Сусрет са учесницима Међународне књижевне колонијe

Тип најаве: Књижевно вече
Датум: 13/09/2013
Време: 19.30 сати
Локација: Трибина младих

Учесници овогодишње Међународне књижевне колоније су: песник Суга Кеиро из Јапана, песник из Немачке Виктор Калинке, песникиња Олимби Велај из Албаније, песникиња Дарија Жилић из Хрватске, песникиња и приповедачица Јелена Ленголд, афористичар Александар Баљак, те списатељице Соња Атанасијевић и Илдико Ловаш.

Међународна књижевна колонија Српског књижевног друштва основана је 2001. године, исте године када је основано и друштво. Колонија је основана у сарадњи са Српским П.Е.Н. центром као важан сегмент будуће међународне сарадње нашег удружења и српских писаца уопште с писцима региона, Европе и света. Колoнија је конципирана тако да инострани и домаћи писци кроз дружење и разговоре, боравећи у колонији и гостујући у мањим градовима Војводине, те у Новом Саду и Београду, упознају једни друге са својим стваралаштвом и књижевностима својих земаља, да овдашњим љубитељима књижевности читају своје књижевне текстове, да упознају културне знаменитости Србије, да и после колоније наставе комуникацију…

Ове године, писци ће боравити на Сунчаном брегу код Сенте, а сем Новог Сада и Београда, „караван“ ће први пут посетити Тршић и Лозницу, где ће писци учестовати на овогодишњем, јубиларном осамдесетом Вуковом сабору.

0Shares

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language