event_note Књижевно вече
13.09.2013 access_time 19.30 сати

Сусрет са учесницима Међународне књижевне колонијe

location_on Трибина младих
event_note Књижевно вече
13.09.2013 access_time 19.30 сати

Сусрет са учесницима Међународне књижевне колонијe

location_on Трибина младих

Учесници овогодишње Међународне књижевне колоније су: песник Суга Кеиро из Јапана, песник из Немачке Виктор Калинке, песникиња Олимби Велај из Албаније, песникиња Дарија Жилић из Хрватске, песникиња и приповедачица Јелена Ленголд, афористичар Александар Баљак, те списатељице Соња Атанасијевић и Илдико Ловаш.

Међународна књижевна колонија Српског књижевног друштва основана је 2001. године, исте године када је основано и друштво. Колонија је основана у сарадњи са Српским П.Е.Н. центром као важан сегмент будуће међународне сарадње нашег удружења и српских писаца уопште с писцима региона, Европе и света. Колoнија је конципирана тако да инострани и домаћи писци кроз дружење и разговоре, боравећи у колонији и гостујући у мањим градовима Војводине, те у Новом Саду и Београду, упознају једни друге са својим стваралаштвом и књижевностима својих земаља, да овдашњим љубитељима књижевности читају своје књижевне текстове, да упознају културне знаменитости Србије, да и после колоније наставе комуникацију…

Ове године, писци ће боравити на Сунчаном брегу код Сенте, а сем Новог Сада и Београда, „караван“ ће први пут посетити Тршић и Лозницу, где ће писци учестовати на овогодишњем, јубиларном осамдесетом Вуковом сабору.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања