event_note Циклус
20.02.2014 - 20.02.2014 access_time 18 сати

Клавирски рецитал музике уметничког колектива Wandelweiser и композитора инспирисаних радом те групе

Циклус: "Нови звучни простори"
location_on Трибина младих
event_note Циклус
20.02.2014 - 20.02.2014 access_time 18 сати

Клавирски рецитал музике уметничког колектива Wandelweiser и композитора инспирисаних радом те групе

Циклус: "Нови звучни простори"
location_on Трибина младих

Wandelweiser је интернационална група композитора/ перформера, извођача коју је 1992. године формирао холандски флаутиста Антоан Бојгер, заједно са виолинистом Буркхардом Шлотхауером из Немачке. Џон Кејџ је од централне важности за њихов рад.
Пројекат који траје 5 сати, осмишљен је као звучна инсталација.

Аутор концепта: Теодора Степанчић, пијанисткиња.
Теодора Степанчић се бави савременом музиком, импровизацијом, музичким театром и перформансом. Сарађује са многим композиторима и премијерно изводи. У улози композитора и пијанисте наступа широм Европе, на Блиском истоку и у Јужној Америци. Појављује се на фествалима као штo су Би Би Си Пронс (Лондон) Трибина композитора, БЕМУС, Ywei tage Teit (Цирих), Халвер фествал (Ебил, Ирак). Теодора је пијаниста ансамбла Модело62, а свира и сарађује и са Ансамблом Студио 6, Веинфабрик Опера Сопанха, Аско Шемберг, Јохана Деви денс компани, Холанд симфонија. Била је члан и оснивач неколико ансамбала експерименталне музике, импровиозације и перформанса.

Студирала је клавир и композицију на Факултету музичке уметности у Београду и на Краљевском конзерваторијуму у Хагу. Завршила је балетску школу. Добитник је Прве награде на Другом Пре-Арт такмичењу композитора у Швајвцарској и била је финалиста ПЈЦ такмичења (Амстердам) са својим композицијом Gatherer of the Absurd, за симфонијски оркестар и солисте импровизатор, која је изведена на Гаудеамус фестивалу у Амстердаму. Као пијаниста је освајала награде на међународним такмичењима. Похађала је бројне мастеркласове клавира и композиције. Била је гостујући уметник Виле Страули у Винтертуру, Швајцарска и Студија Лос у Хагу. Године 2010. је са ансамблом Модело62 учествовала на летњем курсу за нову музику у Дармштату.

Аутори музике који су инспирисани делом Wandelweiser групе, чија дела ће се изводити су: Теодора Степанчић, Ана Гњатовић, Асаф Гидрон, Еуген А. Ким, Корн Рос)

 

Програм концерта можете преузети овде.

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања