Клавирски рецитал музике уметничког колектива Wandelweiser и композитора инспирисаних радом те групе

Циклус: "Нови звучни простори"
Тип најаве: Циклус
Датум: 20/02/2014 До: 20/02/2014
Време: 18 сати
Локација: Трибина младих

cordoba3Wandelweiser је интернационална група композитора/ перформера, извођача коју је 1992. године формирао холандски флаутиста Антоан Бојгер, заједно са виолинистом Буркхардом Шлотхауером из Немачке. Џон Кејџ је од централне важности за њихов рад.
Пројекат који траје 5 сати, осмишљен је као звучна инсталација.

Аутор концепта: Теодора Степанчић, пијанисткиња. 
Теодора Степанчић се бави савременом музиком, импровизацијом, музичким театром и перформансом. Сарађује са многим композиторима и премијерно изводи. У улози композитора и пијанисте наступа широм Европе, на Блиском истоку и у Јужној Америци. Појављује се на фествалима као штo су Би Би Си Пронс (Лондон) Трибина композитора, БЕМУС, Ywei tage Teit (Цирих), Халвер фествал (Ебил, Ирак). Теодора је пијаниста ансамбла Модело62, а свира и сарађује и са Ансамблом Студио 6, Веинфабрик Опера Сопанха, Аско Шемберг, Јохана Деви денс компани, Холанд симфонија. Била је члан и оснивач неколико ансамбала експерименталне музике, импровиозације и перформанса.

Студирала је клавир и композицију на Факултету музичке уметности у Београду и на Краљевском конзерваторијуму у Хагу. Завршила је балетску школу. Добитник је Прве награде на Другом Пре-Арт такмичењу композитора у Швајвцарској и била је финалиста ПЈЦ такмичења (Амстердам) са својим композицијом Gatherer of the Absurd, за симфонијски оркестар и солисте импровизатор, која је изведена на Гаудеамус фестивалу у Амстердаму. Као пијаниста је освајала награде на међународним такмичењима. Похађала је бројне мастеркласове клавира и композиције. Била је гостујући уметник Виле Страули у Винтертуру, Швајцарска и Студија Лос у Хагу. Године 2010. је са ансамблом Модело62 учествовала на летњем курсу за нову музику у Дармштату.

Аутори музике који су инспирисани делом Wandelweiser групе, чија дела ће се изводити су: Теодора Степанчић, Ана Гњатовић, Асаф Гидрон, Еуген А. Ким, Корн Рос)

 Програм концерта можете преузети овде.

 

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language