event_note Изложба
29.04.2014 - 09.05.2014 access_time 19 сати

Изложба Каролине Мудрински, “Deutschland, hab ich überlebt”

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
29.04.2014 - 09.05.2014 access_time 19 сати

Изложба Каролине Мудрински, “Deutschland, hab ich überlebt”

location_on Мали ликовни салон

Изложба представља виђење живота исељеника у Европску унију, као и услове њиховог прихватања од стране економски најјаче државе у Европи.
Аутор, као некадашњи исељеник у ЕУ, предочавао је себи наду да и досељеницима „понешто“ припада. Објашњава феномен акумулације огромне количине среће, насупрот дневним разочарењима и неуспешним покушајима савладавања свих ствари које чине процес присаједињавања новој средини. Што би били већи дневни неуспеси прилагођавања, веће би било усхићење током ноћи самозадовољним поседовањем „само свог јединственог погледа“.
Ауторов поглед из спаваће собе, на „Fernseherturm“ – чувени штутгартски телевизијски торањ, представљен је као талисман, успаванка, срећна звезда која гарантује да ће све бити у реду, да ће се успешно започети нови живот у новој средини. Поглед симболизује усхићење које само досељеници могу да осете на почетку боравка у новој средини, наду у боље сутра.
Осим низа фотографија Штутгартског торња, део изложбе чини и документарни видео материјал сниман мобилним телефоном.

БИОГРАФИЈА – КАРОЛИНА МУДРИНСКИ
Каролине Мудрински (Нови Сад, 1973). Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду, одсек графика, у класи проф. Живка Ђака – графика, проф. Миодрага Нагорног – цртање и проф. Милана Блануше – сликање. Магистрирала је на интердисциплинарним магистарским студијама Факултета уметности Београдског универзитета, одсек за дигиталну уметност, смер тотално дигитално стваралаштво, у класи проф. Марице Прешић и проф. Растка Ћирића.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања