event_note Концерт
27.04.2023 - 27.04.2023 access_time 20.00

Камерата Нови Сад и солисти – студенти Академије уметности и ученици Музичке школе „Исидор Бајић”

location_on Друга локација: Новосадска синагога
event_note Концерт
27.04.2023 - 27.04.2023 access_time 20.00

Камерата Нови Сад и солисти – студенти Академије уметности и ученици Музичке школе „Исидор Бајић”

location_on Друга локација: Новосадска синагога

Поштована публико, обавештавамо вас да су након успешних аудиција за солисте, одржаних у оквиру Академије уметности и Музичке школе „Исидор Бајић”, за концерт с оркестром Камерата Нови Сад изабрани најбољи. Позивамо вас да их и ви чујете, видите и подржите на њиховом уметничком путу и да заједно уживамо у њиховим надахнутим извођењима.

У четвртак, 27. априла у 20.00 часова у новосадској Синагоги, слушаћемо концерт сјајних младих уметника, ученика Музичке школе „Исидор Бајић” и студената Академије уметности у сарадњи с ансамблом Камерата Нови Сад, а под диригентском палицом маестра Александра Којића.

Позната, али не тако често свирана дела Чајковског, Дебисија, Доницетија, Хајдна, Моцарта, Паганинија, Пјацоле, Вијетана и Вивалдија извешће Нађа Пушкаревић и Катарина Сладојевић на флаути, Богдан Ђурановић на фаготу, Лана Зорјан и Ђорђе Грба на виолини, Алекса Пенић и Хана Семниц на виолончелу, Ана Риђешић и Бошко Стојадиновић на клавиру, Марија Зороја на харфи, Милутин Јоцић – баритон и Љепосава Малбаша – сопран.

Овим концертом Камерата Нови Сад почиње обележавање значајног јубилеја – 35 година од када је ансамбл основао Иштван Варга, тада професор виолончела на Академији уметности и 15 година од обнављања ансамбла и уметничког руководства Марка Милетића, ванредног професора виолончела на Академији уметности у Новом Саду.

Улазнице су у продаји на благајнама Гигстикса (књижаре Вулкан, Булевар Букс, Др Техно, Париски магазин) по цени од 800 динара. Омогућени су попусти од 50% студентима Академије уметности и ученицима музичких школа на благајни у Париском магазину. Карте се могу купити и преко интернет странице Гигстикса: https://new.gigstix.com/event/kamerata-novi-sad-27-april-2023/

Концерт се реализује уз подршку Града Новог Сада и Културног центра Новог Сада.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања