event_note Циклус
15.05.2014 - 15.05.2014 access_time 20 сати

К О Н Ц Е Р Т – Немања Марјановић и Наташа Митровић

Циклус: "Павиљон музике"
location_on Трибина младих
event_note Циклус
15.05.2014 - 15.05.2014 access_time 20 сати

К О Н Ц Е Р Т – Немања Марјановић и Наташа Митровић

Циклус: "Павиљон музике"
location_on Трибина младих

 

 

Наступају:

Немања Марјановић, виола

Наташа Митровић, клавир

 

 

П р о г р а м

 

Властимир Перичић: Fantasia quasi una sonata (премијерно извођење)

                 Moderato con moto

                 Presto

                 Moderato con moto

                 Allegro molto

 

Драгана Јовановић: Ballad for M

 

Вук Куленовић: Sonata “Istriana(премијерно извођење)

 

Анте Гргин: Елегија (премијерно извођење)

                   Sonata

                    Allegro

                     Blues

                     Swing

 

НАТАША МИТРОВИЋ, клавир

Наташа Митровић рођена је у Београду. Дипломирала је и магистрирала на ФМУ у Београду, у класи проф. Мирјане Шуице-Бабић. Усавршавала се код реномираних клавирских педагога у Немачкој, Аустрији, Чешкој, Македонији и Сједињеним Америчким Државама.
Као једини уметник са простора Србије добитница је Фулбрајт стипендије за 2004/05. годину и ту сезону проводи на усавршавању на више Универзитета у Америци: Џулијард у Њујорку, Де пол Универзитет у Чикагу, Универзитет у Мичигену. Током боравка у САД-у завршила је и у пракси остварила пројекат под називом-“МУЗИКА БЕЗ ГРАНИЦА – Сличности и разлике између Европске и Америчке пијанистичке школе“.То је такође тема њених честих гостовања у Америци на којима пропагира музику српских композитора.
Kao солиста наступала је 15 пута са Београдском Филхармонијом, Симфонијским оркестром РТС-а, Симфонијским оркестром “Станислав Бинички“, Симфонијским оркестром ФМУ, камерним оркестром “Корнелије“. Такође је наступала са Симфонијским оркестром Франкфурта и Монтабаура (Немачка), као и са Бугарском Филхармонијом (Видин, Бугарска).
Добитница је значајних уметничких признања, Октобарске награде Скупштине града Београда, Награда ФМУ за најперспективнијег пијанисту, Награде ФМУ за најбољи дипломски испит, Награда ФМУ за најбоље изведену сонату, Захвалнице ФМУ за изузетан уметнички и педагошки допринос Факултету. Добитница је 8 награда на домаћим такмичењима ученика и студенат као и 6 награда на међународним такмичењима, као солиста и члан различитих камерних састава.
Одржала је преко 50 солистичких реситала и реситала камерне музике широм земље и у иностранству (Сједињене Америчке Државе, Кина, Кувајт, Француска, Немачка, Чешка, Италија, Бугарска, Шведска, Македонија). Често је ангажована као члан жирија на међународним такмичењима и фестивалима.
У јулу 2013. године била је председник жирија на међународном такмичењу „Јозеф Сук“ у Прагу (Чешка). Ангажована је као члан музичког удружења „Poetica Musica” са којима сваке године наступа у сали Old Westbury Gardens у Њујорку (САД)

Остварила је трајне снимке за архив Радио Београда у трајању око 120 мин. Од 1999. са оснивањем Југословенског огранка Европске музичке организације “МЛАДА ЕПТА“ постаје њен активни члан. Учествовала је као организатор и извођач више музичких пројеката. Налази се у Управном Одбору Фулбрајт организације у Београду. Била је представник Србије на Конференцији Фулбрајтових стипендиста у Пекингу у октобру 2008. године, где је одржала солистички концерт и предавање. Ради као доцент на Клавирској катедри на ФМУ у Београду.

 

НЕМАЊА МАРЈАНОВИЋ, кларинет

Немања Марјановић је рођен 1976. године у Београду. Почео је да свира виолу 1991. Године, у класи проф. Татјане Петровић, у Музичкој школи Станковић“. Допломирао је и магистрирао на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Дејана Млађеновића, а тренутно је студент Докторских студија на Универзитету уметности у Београду. Постдипломске студије је завршио и у Мадриду, на Високој школи за музику „Краљица Софија“ ( Escuela Superior de Musica Reina Sofia ), у класи реномираног светског соло виолисте, Зерар Косеа, у чијој класи је магистрирао као студент генерације, на катедри.
Примио је диплому од Њеног Краљевског Височанства Рeине Софие, лично.
Као солиста, усавршавао се на мајсторским курсевима код Јурија Басмета, Нобуко Имаи, Пол Нојбауера, Огњана Станчева и др. Специјализацију за гудачки квартет похађао је код Рајнера Шмида (виолинисте Хаген квартета) и проф. Велтера Левина, са академије Дзулијард из Њу Јорка. У области камерне музике, усавршавао се код Марте Гулиас, Елгара Неболсина, Захара Брона, Цујуси Цуцумија, Петера Франкела, Пола Готонија, Рудолфа Барсаија, Дмитрија Баскирова, Џејми Мартина, Радована Влатковића, Наталије Саховскаје и Хозе Лујс Гарсије Асенсија.
Као солиста, учествовао је на свим значајним домаћим фестивалима, БЕМУС, НОМУС, Мокрањчеви дани, Мермер и звуци, ОКТОИХ, Трибина композитора. Такође је наступао и на иностраним фестивалима, као што су Сантандер, Сламатино и др. Имао је наступе је у Аустрији, Шпанији, Мађарској, Русији, Италији, Холандији, Мексику. Добитник је Прве награде на Интенационалном конкурсу „Петар Коњовић“.Као солиста, наступао је са Симфонијским оркестром РТС-а, са ансамблом „Станислав Бинички“, КГО „Душан Сковран“ ( био је члан овог оркестра пет година ), КГО „Корнелије“,један је и од оснивача овог оркестра. Био је члан Квинтета „Скарлати“ у Мадриду са којим је наступао у Шпанији и Италији, са којим је издао CD за Sony Classic. Доцент је на Факултету музицке уметности у Београду, и на Академији умјетности у Бања Луци, на катедри за гудачке инструменте на одсеку Виола.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања