event_note Koncert
19.06.2014 - 19.06.2014 access_time 20.00 sati

Humanitarni koncert: DUO VERS LA FLAMME

location_on Tribina mladih
event_note Koncert
19.06.2014 - 19.06.2014 access_time 20.00 sati

Humanitarni koncert: DUO VERS LA FLAMME

location_on Tribina mladih

 

 

 

 

K O N C E R T

DUO VERS LA FLAMME

VASA VUČKOVIĆ, klarinet

NATAŠA PENEZIĆ, klavir

 

P R O G R A M

A.Berg, K. Debisi, M. Kuferman, I.Jevtić

*

KONCERT IMA HUMANITARI KARAKTER

SVI NOVČANI PRILOZI SU POMOĆ POPLAVLJENIM MESTIMA U SRBIJI, A BIĆE PROSLEĐENI PREKO CRVENOG KRSTA

 

 

 

Klarinetista Vasa Vučković (1985.) i pijanistkinja Nataša Penezić (1984.) završili su osnovne i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (klase prof. Nikole Srdića i prof. Svetlane Bogino). Vasa Vučković usavršavao se na majstorskim kursevima renomiranih pedagoga: Mišel Arignon, Mate Bekavac, Jože Kotar, Tadej Kenig, Bela Kovač, Žolt Žatmari, Paolo Beltramini, FransoaBenda. Nataša Penezić je 2012. godine, nakon završenih master studija na Kraljevskom koledžu za muziku u Štokholmu, upisala doktorske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za klavir, u klasi prof. dr Dubravke Jovičić.

Vasa Vučković je pobednik Internacionalnog takmičenja „Anton Eberst“ 2010. godine u Novom Sadu, te dobitnik Specijalne nagrade na Desetom međunarodnom takmičenju kamernih sastava duvača 2011. godine u Pančevu kao i 1. nagrade na Takmičenju drvenih duvača u Požarevcu 2004. godine. Nataša Penezić je dobitnik brojnih nagrada na međunarodnim takmičenjima među kojima se izdvajaju: 1. nagrada na Međunarodnom takmičenju ”Nikolai Rubinštajn” u Parizu (2000. i 2002.), 1. nagrada na Pijanističkom forumu ”Citta di Chioggia” (2001.), 2. nagrada na Međunarodnom takmičenju ”ROMA 2006”, kao i 1. specijalna nagrada u kategoriji kamernih ansambala (duo Holik-Penezić) na takmičenju ”Davorin Jenko” u Beogradu (2007. i 2008.). Nakon polufinala na takmičenju Ljungrenska tavlingen u Geteburgu 2011. dobitnik je stipendije Švedske kraljevske akademije za muzičku umetnost.

Duo ”Vers la Flamme” postoji od 2012. godine. Izbor programa reflektuje posvećen odnos prema umetničkoj muzici XX i XXI veka. Duo je do sada nastupao u mnogim gradovima Srbije, sa repertoarom koji podrazumeva promociju moderne i savremene muzike kao i premijerna izvođenja. Duo je snimao za Radio Novi Sad, te nastupao na radijskim emisijama posvećenih klasičnoj muzici.

U martu 2014. godine duo ”Vers la Flamme” osvaja 1. nagradu na međunarodnom takmičenju mladih muzičara ”Citta di Chioggia” (Italija), u kategoriji za interpretaciju savremene muzike. U maju iste godine, Vasa i Nataša osvajaju 1. nagradu na međunarodnom takmičenju ”Luiđi Zanucoli” u Sogliano al Rubikone (Italija), u kategoriji za kamernu muziku.

 

 

PROGRAM

 

A. Berg: Vier Stücke für Klarinette und Klavier op. 5 (1913)

                                   Mäsig

                                   Sehr langsam

                                   Sehr rasch

                                   Langsam

 

C. Debussy: Première Rhapsodie (1910)

 

M. Kupferman: The Magician (1986)

Lento appasionato

                                   Allegretto

                                   Presto

                                   Lento rubato

 

I. Jevtić: Les Contrastes pour clarinette et piano (1988)

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja