event_note Izložba
12.05.2014 - 23.05.2014 access_time 19 sati

JOVANA POPOVIĆ, KUD PLOVI OVAJ BROD, zgrafito

location_on Mali likovni salon
event_note Izložba
12.05.2014 - 23.05.2014 access_time 19 sati

JOVANA POPOVIĆ, KUD PLOVI OVAJ BROD, zgrafito

location_on Mali likovni salon

 

Master primenjenog slikarstva Jovana Popović Benišek će posetiocima otkriti – šta je to zgrafito?

ZGRAFITO tehnika nastala je u Tirolu, u Italiji, kao domaća umetnost, odakle se raširila po celoj Evropi kao moderna tehnika savremenog zidnog slikarstva.Primenjuje se u eksterijeru a ponekad i u enterijeru javnih i privatnih objekata.Sečenjem, urezivanjem i graviranjem vlažnog, bojenog, krečnog maltera, sa dodakom cementa postiže se reljefnost i igra linija i senki koje predstavljaju osobenost ove tehnike i njenu specifičnu likovnost.

Posetioci će tokom Noći muzeja biti u kontaktu sa stvaralačkim činom kroz demonstaciju autora i izložbu zgrafita “Kud plovi ovaj brod”.

 

JOVANA POPOVIĆ-BIOGRAFIJA

Diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1989. godine – smer slikarstvo. Slikarstvo učila i u Ateljeu prof. Isidora Vrsajkova. Završila kurs iz keramike kod prof. Ane Popov. Master završila na Fakultetu primenjene umetnosti u Beogradu, smer primenjeno slikarstvo – zgrafito, mural, freska, vitraž, mozaik. Bila učesnik 20-tak likovnih kolonija. Studijska putovanja i izložbe: Italija, Nemačka, Francuska, Mađarska, Grčka, Švedska. Studijski boravak u Cite des arts international, Pariz, 2003. godine. Do sada samostalno izlagala 25 puta. Od 1990. godine član je SULUV-a. Dobitnik prve nagrade za slikarstvo (Sremski Karlovci). Osnovala “Umetnički atelje i galeriju” 2007. godine u Novom Sadu gde u okviru likovnih radionica radi sa decom različitih starosnih grupa, potreba i interesovanja.

 

E-mail: [email protected]

www.jovanapopovic-benisek.com

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja