ЈОВАНА ПОПОВИЋ, КУД ПЛОВИ ОВАЈ БРОД, зграфито

Тип најаве: Изложба
Датум: 12/05/2014 До: 23/05/2014
Време: 19 сати
Локација: Мали ликовни салон
Jovana Popovic-Skica z zgrafito

Мастер примењеног сликарства Јована Поповић Бенишек ће посетиоцима открити – шта је то зграфито?

ЗГРАФИТО техника настала је у Тиролу, у Италији, као домаћа уметност, одакле се раширила по целој Европи као модерна техника савременог зидног сликарства.Примењује се у екстеријеру а понекад и у ентеријеру јавних и приватних објеката.Сечењем, урезивањем и гравирањем влажног, бојеног, кречног малтера, са додаком цемента постиже се рељефност и игра линија и сенки које представљају особеност ове технике и њену специфичну ликовност.

Посетиоци ће током Ноћи музеја бити у контакту са стваралачким чином кроз демонстацију аутора и изложбу зграфита “Куд плови овај брод”.

 

ЈОВАНА ПОПОВИЋ-БИОГРАФИЈА

Дипломирала на Академији уметности у Новом Саду 1989. године – смер сликарство. Сликарство учила и у Атељеу проф. Исидора Врсајкова. Завршила курс из керамике код проф. Ане Попов. Мастер завршила на Факултету примењене уметности у Београду, смер примењено сликарство – зграфито, мурал, фреска, витраж, мозаик. Била учесник 20-так ликовних колонија. Студијска путовања и изложбе: Италија, Немачка, Француска, Мађарска, Грчка, Шведска. Студијски боравак у Cite des arts international, Париз, 2003. године. До сада самостално излагала 25 пута. Од 1990. године члан је СУЛУВ-а. Добитник прве награде за сликарство (Сремски Карловци). Основала “Уметнички атеље и галерију” 2007. године у Новом Саду где у оквиру ликовних радионица ради са децом различитих старосних група, потреба и интересовања.

 

Е-маил: [email protected]

www.jovanapopovic-benisek.com

5Shares

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language