event_note Tribine
04.06.2014 - 04.06.2014 access_time 20.00 sati

Između posla i porodice – izazovi moderne žene

Ciklus: Iz ženskog ugla
location_on Tribina mladih
event_note Tribine
04.06.2014 - 04.06.2014 access_time 20.00 sati

Između posla i porodice – izazovi moderne žene

Ciklus: Iz ženskog ugla
location_on Tribina mladih

 

 

 

Kulturni centar Novog Sada u junu 2014. godine pokreće novi ciklus tribina pod nazivom Iz ženskog ugla. Iako se sam ciklus tiče najrazličitijih problema sa kojima se susreću žene u modernom svetu, namenjen je koliko ženskoj toliko i muškoj populaciji jer posledice nerešenih problema pogađaju oba pola i za njihovo uspešno prevazilaženje je potrebno interesovanje svih.

 

Prva tribina ovog ciklusa, pod nazivom Između posla i porodice – izazov moderne žene, osvetljavaće razne probleme sa kojima se susreće moderna žena od traganja za poslom (npr. indiskretna pitanja u vezi sa planiranjem porodice, diskriminacija žena koje imaju veće izglede da započnu porodični život, slabija ponuda poslova i plate u odnosu na muškarce, itd.) preko trudničkog i porodiljskog bolovanja (npr. bojazan od otkaza i otkazi koji su se desili, plate koje tokom porodiljskog perioda i do pola godine kasne, itd.) do razapetosti žene između zahtevnog posla i karijere i porodice, odnosno odgajanje dece pre svega (nepravedne podela kućnih poslova između muškarca i žene, nerazumevanje poslodavca za dodatne obaveze i izostanke koje žena ima, itd.).

 

Na samoj tribini će govoriti naučnica sa Istorijskog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti, dr Ana Stolić, koja će pored svog pozitivnog primera pružiti i dublji uvid u probleme, predstavljajući njihovu istorijsku perspektivu, odnosno njihov koren, promene kroz koje su prolazili i razloge zbog kojih su još tu.

 

Napominjemo da će se ovaj događaj ostvariti u saradnji sa Crvenim krstom i udruženjem građana „Roditelj“ tako da će biti humanitarnog karaktera i svako ko bi želeo da pomogne našim sugrađanima, a naročito bebama, deci i majkama, moći će to da uradi na ovom događaju. Pored novčane pomoći, trenutno su najpotrebniji didaktički materijal, školski pribor i igračke. Spisak potrebnih stvari će biti objavljen u utorak, 3. juna na našoj internet stranici a za najaktuelnije informacije pratite nas preko Fejsbuk stranice: https://www.facebook.com/tribinamladih

 

Nadamo se Vašem dolasku i očekujemo Vas u sredu u 20 časova na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada!

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja