event_note Трибине
04.06.2014 - 04.06.2014 access_time 20.00 сати

Између посла и породице – изазови модерне жене

Циклус: Из женског угла
location_on Трибина младих
event_note Трибине
04.06.2014 - 04.06.2014 access_time 20.00 сати

Између посла и породице – изазови модерне жене

Циклус: Из женског угла
location_on Трибина младих

 

 

 

Културни центар Новог Сада у јуну 2014. године покреће нови циклус трибина под називом Из женског угла. Иако се сам циклус тиче најразличитијих проблема са којима се сусрећу жене у модерном свету, намењен је колико женској толико и мушкој популацији јер последице нерешених проблема погађају оба пола и за њихово успешно превазилажење је потребно интересовање свих.

 

Прва трибина овог циклуса, под називом Између посла и породице – изазов модерне жене, осветљаваће разне проблеме са којима се сусреће модерна жена од трагања за послом (нпр. индискретна питања у вези са планирањем породице, дискриминација жена које имају веће изгледе да започну породични живот, слабија понуда послова и плате у односу на мушкарце, итд.) преко трудничког и породиљског боловања (нпр. бојазан од отказа и откази који су се десили, плате које током породиљског периода и до пола године касне, итд.) до разапетости жене између захтевног посла и каријере и породице, односно одгајање деце пре свега (неправедне подела кућних послова између мушкарца и жене, неразумевање послодавца за додатне обавезе и изостанке које жена има, итд.).

 

На самој трибини ће говорити научница са Историјског института Српске академије наука и уметности, др Ана Столић, која ће поред свог позитивног примера пружити и дубљи увид у проблеме, представљајући њихову историјску перспективу, односно њихов корен, промене кроз које су пролазили и разлоге због којих су још ту.

 

Напомињемо да ће се овај догађај остварити у сарадњи са Црвеним крстом и удружењем грађана „Родитељ“ тако да ће бити хуманитарног карактера и свако ко би желео да помогне нашим суграђанима, а нарочито бебама, деци и мајкама, моћи ће то да уради на овом догађају. Поред новчане помоћи, тренутно су најпотребнији дидактички материјал, школски прибор и играчке. Списак потребних ствари ће бити објављен у уторак, 3. јуна на нашој интернет страници а за најактуелније информације пратите нас преко Фејсбук странице: https://www.facebook.com/tribinamladih

 

Надамо се Вашем доласку и очекујемо Вас у среду у 20 часова на Трибини младих Културног центра Новог Сада!

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања