event_note Изложба
16.01.2023 - 27.01.2023 access_time 19.00

Изложба Вање Игњац Ђукић „Воли ме – не воли ме (Суштина)” 16. јануара у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
16.01.2023 - 27.01.2023 access_time 19.00

Изложба Вање Игњац Ђукић „Воли ме – не воли ме (Суштина)” 16. јануара у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба слика Вање Игњац Ђукић „Воли ме – не воли ме (Суштина)” биће отворена 16. јануара у 19.00 часова у Малом ликовном салону. Изложба ће моћи да се погледа до 27. јануара.

Суштина чега?
Суштина битисања човека.
Површност је завладала овим временом.

Кажу да човек може све само ако жели и потруди се при постизању свог циља. Површност је могуће победити. Човек је једна целина која има права на животне изборе, одлуке, слободу говора и скоро па увек тежи ка нечему већем, вишем, а на путу ка циљу, свесно или не, негде се изостави појам суштинских вредности једног хабитата. Срећа, Филозофија, Лепота, Мир, Вредности, Жеља, Слобода, Воли ме – не воли ме, Време, Топлина, Данас, називи су слика које указују на неке суштинске вредности једног живота.

Човек треба да нађе свој Мир, да се сети да за Срећу треба мало, да је увек једна Жеља битнија од три жеље. У овом модерном времену човек треба да се сети и да се Слобода осваја, да је Време пролазно и да треба да се живи за Данас, не само за сутра. Суштинска Лепота није пролазна, Вредност се крије у сваком човеку. Треба да сагледамо увек испод површине колико нам је то могуће, да волимо, ценимо и поштујемо.

                                      Вања Игњац Ђукић

Серија слика „Суштина” базирана је на суштинским вредностима модерног доба и састоји се од једанаест слика рађених техником уље на платну, формата 120 x 90 цм.

 

 

Вања Игњац Ђукић (Нови Сад, 1992), основне (2017) и мастер (2018) студије завршила је на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Радована Јандрића. Награђена за најуспешнији уметнички рад на катедри Графике у генерацији 2013/17 (2017). Универзитет у Новом Саду доделио јој је награду за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима (2018). Докторске студије ликовних уметности уписала је на Академији уметности у Новом Саду (2018). Приредила је самосталне изложбе у земљи и иностранству и учествовала на више колективних изложби.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања