event_note Изложба
22.04.2024 - 10.05.2024 access_time 19.00

Изложба Урсуле Хајндл „Путовање“ од 22. априла у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
22.04.2024 - 10.05.2024 access_time 19.00

Изложба Урсуле Хајндл „Путовање“ од 22. априла у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба Урсуле Хајндл „Путовање“ биће отворена у понедељак 22. априла у 19.00 часова у Малом ликовном салону. Изложба ће моћи да се погледа до 10. маја.

„Елементарна снага природе ме истовремено импресионира, фасцинира и шокира. Не занимају ме живописни или идилични аспекти природе, већ сирова моћ, снага и променљивост. Физичка величина воде, планина, слика неба и облака који се стално мењају. Свој посао обављам са великим поштовањем и дубоком љубављу према природи, светлу и боји.
Слике се могу видети као пејзажи, али то су потпуно фиктивни пејзажи који долазе из моје маште. Тражим барокну динамику, напетост, моћну сценографију мора, планина, великих континената или малих острва. Неке слике су веома мирне, друге прилично драматичне, многе комбинују и једно и друго – мир и покрет.
Наслови слика су називи места са легендарних путовања као што је, на пример, последњих година Магеланово путовање – први обилазак Земље. Можете пратити руту читајући називе слика, јер носе имена места или острва дуж овог поморског пута.
Инспиришу ме барокне слике са таваница, као и Вилијам Тарнер, зато углавном користим класичну технику уља на платну, формата у златном пресеку или у формату француских слика са поморским сценама, често округлих или овалних облика.“ (Урсула Хајндл)

Урсула Хајндл рођена је у Бечу 1959. године. Студирала је на Академији лепих уметности у Бечу (од 1970) вајање код Бруна Ђиронколија и цртеж по моделу код Јозефа Микла, а сликарство од 1981. код Арнулфа Рајнера код кога је и дипломирала 1985. Од тада је самостална уметница.

Више о изложби можете сазнати овде.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања