event_note Изложба
10.06.2024 - 21.06.2024 access_time 20.00

Изложба Светлане Милић „Светло нежности“ 10. јуна у Малом ликовном салону КЦНС

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
10.06.2024 - 21.06.2024 access_time 20.00

Изложба Светлане Милић „Светло нежности“ 10. јуна у Малом ликовном салону КЦНС

location_on Мали ликовни салон

Изложба Светлане Милић „Светло нежности биће отворена у понедељак 10. јуна у 20.00 часова у Малом ликовном салону. Изложба ће моћи да се погледа до 21. јуна.

Слике овог циклуса, у јаким и чистим бојама, директно рефлектују светло у пуном интензитету. Пробијајући се кроз подлогу, боја израња кроз једну врсту беле измаглице. Централна тема изложбе је употреба колорита као израза радости, живота и кретања.

„Користим боје да пренесем оптимизам и енергију живота која је упркос свему жива и стварна. Свака слика је једноставно структуирање светлости и боје и њихова интеракција.”
У суптилном дијалогу са сликама су керамички рељефи. Колорит рељефа прати боје слика, као баланс између дводимензионалне и тродимензионалне форме.

„Циљ ми је да посетиоци осете енергију и оптимизам који се налазе унутар постављених радова, да их дотакне нежност светла, боје и форме. То је храна за свако биће које носи доброту као отворена врата, кроз која свака племенита намера слободно пролази.” (ауторка)

Светлана Милић је дипломирала на Академији уметности у Новом Саду на вајарском одсеку департмана ликовних уметности и педагогије у класи проф. Томислава Каузларића. Магистрирала је на истој академији сликарство и инсталацију. На више од педесет заједничких изложби у земљи и иностранству излагала је своје скулптуре, објекте, цртеже, илустрације и видео. Добитница је бројних награда из области ликовне уметности (скулптура, инсталација), графичког, позоришног и екстеријерног (као чланица архитектонских тимова) дизајна. Ради као креативни директор у студију TasCal Design.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања