event_note Izložba
28.08.2015 - 02.09.2015 access_time 19 sati

Izložba slika Sejeda Hasana Soltanija u KCNS

location_on Likovni salon KCNS
event_note Izložba
28.08.2015 - 02.09.2015 access_time 19 sati

Izložba slika Sejeda Hasana Soltanija u KCNS

location_on Likovni salon KCNS

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe slika profesora Sejeda Hasana Soltanija, koje će biti održano u petak, 28.8. sa početkom u 19 časova, u Likovnom salonu. Izložba se realizuje u okviru manifestacije „Upoznavanje sa kulturom i tradicijom prijateljskih zemalja i predstavljanje naše kulture“, a plod je saradnje Omladinskog udruženja „Omladinski pokret Srbije“, Kulturnog centra Islamske Republike Iran u Beogradu i Uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Osim izložbe, ovaj umetnik i profesor održaće i  niz predavanja u Kulturnom centru Novog Sada, na temu „Persijska umetnost kroz vekove“, „Savremena umetnost u Iranu i obrazovni sistem“ i umetničke radionice.
Sejed Hasan Soltani rođen je 26.6.1964 u Jazd u Iranu, gde je i diplomirao na Fakultetu lepih umetnosti kao najbolji u klasi slikarstva. U Teheranu je završio Master studije, dok je doktorat iz vizuelnih umetnosti završio na Gerasimov Univerzitetu za kinematografiju u Rusiji. Predavač je na nekoliko fakulteta. Držao je predavanja i izlagao istraživačke eseje na više od 20 domaćih i međunarodnih seminara. Izlagao je na više grupnih i samostalnih izložbi. Član je istaknutih Iranskih i svetskih organizacija u oblasti umetnosti, režije i video animacije.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja