Изложба слика Сеједа Хасана Солтанија у КЦНС

Тип најаве: Изложба
Датум: 28/08/2015 До: 02/09/2015
Време: 19 сати
Локација: Ликовни салон КЦНС

Позивамо Вас на отварање изложбе слика професора Сеједа Хасана Солтанија, које ће бити одржано у петак, 28.8. са почетком у 19 часова, у Ликовном салону. Изложба се реализује у оквиру манифестације „Упознавање са културом и традицијом пријатељских земаља и представљање наше културе“, а плод је сарадње Омладинског удружења “Омладински покрет Србије”, Културног центра Исламске Републике Иран у Београду и Управе за културу Града Новог Сада.

Осим изложбе, овај уметник и професор одржаће и  низ предавања у Културном центру Новог Сада, на тему “Персијска уметност кроз векове”, “Савремена уметност у Ирану и образовни систем” и уметничке радионице.
Сејед Хасан Солтани рођен је 26.6.1964 у Јазд у Ирану, где је и дипломирао на Факултету лепих уметности као најбољи у класи сликарства. У Техерану је завршио Мастер студије, док је докторат из визуелних уметности завршио на Герасимов Универзитету за кинематографију у Русији. Предавач је на неколико факултета. Држао је предавања и излагао истраживачке есеје на више од 20 домаћих и међународних семинара. Излагао је на више групних и самосталних изложби. Члан је истакнутих Иранских и светских организација у области уметности, режије и видео анимације.

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language