event_note Изложба
15.06.2020 - 06.07.2020 access_time 10.00

Изложба слика Пипа Алтомареа „Лепота, уметност, естетика” од 15. јуна у Ликовном салону

location_on Ликовни салон КЦНС
event_note Изложба
15.06.2020 - 06.07.2020 access_time 10.00

Изложба слика Пипа Алтомареа „Лепота, уметност, естетика” од 15. јуна у Ликовном салону

location_on Ликовни салон КЦНС

Изложба слика Пипа Алтомареа „Лепота, уметност, естетика” биће отворена у понедељак, 15. јуна у Ликовном салону Културног центра Новог Сада и, уз прописане мере заштите, моћи ће да се погледа до 06. јула. 

О аутору:

Пипо Алтомаре
Живи у Спелинги на Сицилији, острву на којем је рођен 8. априла 1958. године у Никозији. Похађао је Државни уметнички институт и Академију лепих уметности у Катанији. Привучен развојем уметничких појава на америчкој уметничкој сцени, 1977. проводи три месеца у Њујорку, истражујући градске галерије и музеје. Током свог другог боравка неколико година касније одлази у Мајами (Флорида) где  има прилику да анализира америчке стратегије маркетинга и презентације савремене уметности.

Од 1984. излаже самостално и групно у Италији и широм целог света (Аустрија, Бугарска, Хрватска, Данска, Енглеска, Естонија, Финска, Немачка, Холандија, Мађарска, Јордан, Либан, Пољска, Румунија, Чешка, Сирија, Словенија, Шпанија, Турска, Македонија, Црна Гора, Србија, Република Српска и Америка). Његов рад се такође појавио у телевизијском забавном програму Mito, la bevanda per il giovani. Радио је дизајн насловних страница књига есеја (Enzo Santese, “Il vino specchio per l’uomo”, Edizioni Andrea Moro, Tolmezzo – Italy – 1999.), приповетки – заједно са Филипом Алтомареом – (Francesco Paolo Pinello, “Io sono una libellula…”, Bastogi Editrice Italiana, Foggia – Italy – 2009.), и друге публикације. Дизајнирао је и/или продуцирао серије радова и уметничких објеката за Telecampione S.p.A., Arte y Naturaleza у  Мадриду и Progeti Italiani у Великој Британији.  Предавао је на Академији лепих уметности Карари, Фиренци, Лећеу, Риму и Сасари. Од 2013. године ради на Академији лепих уметности у Катанији, где подучава на Одсеку за декоративне уметности.
Током 2016. и 2018. је позван да одржи серију предавања у Кини на Sichuan Normal University у Ченгдуу и на Sichuan University of Science and Engineering у Зигонгу. У Шкотској га је 2017. Black Wolf Edition&Publishing Ltd уврстио у серију The Art in Monography, Italian painters, Pippo Altomare. Током 2017. дуже време је провео у Македонији и Републици Српској, а наредне године и у Црној Гори и Србији, позван да учествује на више различитих уметничких и излагачких догађаја.
Почетком 2019. реализовао је уживо неколико питорескних радова у оквиру Atelier project, у селекцији Ђорђа де Финиса у Macro Asilo – Museo d’Arte Contemporanea у Риму.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања