event_note Изложба
14.05.2019 - 20.05.2019 access_time 19.00

Изложба слика Грује Станичкова од 14. маја у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Изложба
14.05.2019 - 20.05.2019 access_time 19.00

Изложба слика Грује Станичкова од 14. маја у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

Изложба слика Грује Станичкова биће отворена у уторак, 14. маја у 19 часова у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Изложба се може погледати до 20. маја.

 

 

Груја Станичков, рођен 24.04.1998. године у Новом Саду, завршио је Школу за дизајн „Богдан Шупут“. Од најранијег детињства је показао склоност ка цртању и сликању којим на свој начин показује емоције и комуникацују.

 

 

„Природа и пејзаж неисцрпна су тема уметницима од давнина. О томе је расправљано и описивано у поезији, музици, сликама… Станичкови пејзажи инспирисани су завичајем и пределима које је обилазио. Ови радови приказују емотивни доживљај пренесен на платно, уткан бојама, ритмом и снажном експресијом. Његов ликовни рукопис карактерише слобода у покрету и лакоћа у цртежу, док је додатак акрилне боје у самом раду оплемењивање целокупног утиска. У овим сликама са изложбе може се видети велико интересовање за вером и православљем, па тако у сценама ових пејзажа извиру цркве и манастири из нашег окружења. Представљене камене конструкције приказане су са великом снагом и чврстином, карактеришући православну веру као таквом. Начин осликавања дела одређен је темом, па тако Ђавоља Варош осликавана је јаркоцрвеним тоновима са ковитланим небом, док су манастири и цркве изведени у благим и неутралним  тоновима како би најближе приказали тему и интересовање аутора. На изложби је приказано 17 слика насталих у периоду од 2013. године, као и 6 икона различитих формата урађених на дасци уљаним бојама. У његовим радовима доминира разнородна палета земљаних боја, која варирајући оставља утисак дубине простора, а кратки потези различитих праваца употпуњују доживљај саме слике. Овом изложбом приказана је нераскидива спона између човека и природе представљена на својствен начин аутора.“

Маја Стојановић

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања