Изложба слика Божице Милојевић од 18. јуна у Малом ликовном салону

Тип најаве: Изложба
Датум: 18/06/2018 До: 29/06/2018
Време: 20.00
Локација: Мали ликовни салон

Изложба слика Божице Милојевић биће отворена у понедељак 18. јуна у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада у 20 часова и трајаће до 29. јуна 2018. године. Изложба се може погледати сваког радног дана од 10.00 до 20.00 часова.

“… Божица Милојевић свој цртеж поставља као знак, али њене метафоре одбијају бити јасни знакови. Њен папир јесте место на којем је оригиналност увукла у себе стварносни свет сводећи га на архетип кроз луцидно баратање бојом и линијом. Тиме је изграђена посебна поетика ове младе сликарке којом се она представља по први пут широј публици враћајући цртеж његовој основној митској функцији и градећи око њега ауру достојну будућих великих уметника.” (Милица Миленковић)

Божица Милојевић је рођена у Нишу 1992. године. Основне (2015) и мастер (2016) студије сликарства завршила на Универзитету факултета уметности у Нишу, на департману за ликовне уметности, у класи Мр. Катарине Ђорђевић. Учесница је многобројних колективних изложби и неколико ликовних колонија у землји и иностранству. Живи у Нишу.

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language