event_note Изложба
05.02.2024 - 04.03.2024 access_time 19.00

Изложба слика Бојана Стричевића од 5. фебруара у Ликовном салону

location_on Ликовни салон КЦНС
event_note Изложба
05.02.2024 - 04.03.2024 access_time 19.00

Изложба слика Бојана Стричевића од 5. фебруара у Ликовном салону

location_on Ликовни салон КЦНС

Изложба слика Бојана Стричевића биће отворена у понедељак, 5. фебруара, у 19.00 у Ликовном салону Културног центра Новог Сада и моћи ће да се погледа до 4. марта.

Бојан Стричевић рођен је у Новом Саду 9. маја 1991. где је и завршио Средњу школу за дизајн „Богдан Шупут”, смер Ликовни техничар. Основне и мастер студије завршио је у класи Василија Доловачког и Драгана Мартиновића на Академији класичног сликарства.
Прва уметничка искуства стекао је у атељеу бечејског сликара Виктора Шкрабања, где се по први пут сусреће са цртањем портрета.

Дела Бојана Стричевића приказана су у класичном приступу, полазећи од цртежа као основе његовог изражавања. Инспирисан је делима руских сликара 19. и 20. века попут Иље Рјепина, Исака Левитана, Василија Поленова, Ивана Шишкина и других сликара тог доба. Развија своје стваралаштво у техникама акварела, сувог пастела и уља. Служи се богатим колоритом, а  у сликама тежи да задржи јединствену лепоту једног тренутка и тиме им подари вечни живот. Пејзажи су део његовог уметничког окружења и инспиришу га да очува класично сликарство и забележи време у којем живи, а у њима уједно и постоји тежња да настави путем старих мајстора. За Бојана су боје дела стварности.

Коментари

Jelena Jelena

Klasična umetnost je uvek pravo osveženje! Odlična izlozba.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања