event_note Изложба
14.11.2022 - 21.11.2022 access_time 19.30

Изложба слика Александре Ане Микарић ПРОБУЂЕЊЕ од 14. новембра у клубу „Трибина младихˮ КЦНС

location_on Трибина младих
event_note Изложба
14.11.2022 - 21.11.2022 access_time 19.30

Изложба слика Александре Ане Микарић ПРОБУЂЕЊЕ од 14. новембра у клубу „Трибина младихˮ КЦНС

location_on Трибина младих

Изложба слика Александре Ане Микарић ПРОБУЂЕЊЕ биће отворена 14. новембра у 19.30 часова у клубу „Трибина младихˮ Културног центра Новог Сада. Изложба се може погледати до 21. новембра.

Александра Ана Микарић рођена је у Лесковцу где је са својом мајком уметницом направила прве уметничке кораке. Током одрастања живела је широм Србије и Европе, а као студенткиња класичног сликарства и у Јужној Америци.
Чланица је уметничке комуне КЕЈ из Београда и учесница бројних ликовних колонија и интернационалних пројеката.
Током своје професионалне афирмације по повратку у Србију у протекле две године реализовала је петнаест самосталних изложби у Србији и региону. Можда најинтересантнији пројекат на којем је до сада радила јесте лансирање њених уметничких слика у свемир беспилотним аутономним летелицама 2020. године из Пуле.
Кроз ангажовање у СКУЦ-у у Пули стекла је искуство у кустоским пројектима, као и у промоцији наших националних културних вредности.
Сарађује са значајним именима уметничке сцене у Србији и региону, као и с великим мајсторима сликарства Јужне Америке, радећи на пројектима о којима ће тек бити речи.
Живот на јужноамеричком континенту оставио је неизбрисив траг који се препознаје у колориту, али и самој филозофији њеног живота, где је присутан непрестани плес животних енергија на њеним платнима.
Својим сликама шаље поруку посматрачу о важности нас као појединаца и важности онога што поседујемо мимо материјалног. Године 2020. отпочела је приказивање опуса под називом „Енергијаˮ, нижући кроз године које следе и наставке „Изворˮ, „Игру енергијеˮ, али и неспутан раст душе који је приказан кроз секцију „Метанојаˮ.

Секцијом слика великог формата Пробуђење она прелази границе познатог и својим делима приказује слутњу о препознавању најјачег покретача нашег бића – наде.

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања