event_note Izložba
21.12.2018 - 26.12.2018 access_time 18.00

Izložba Sećanje na Če Gevaru od 21. decembra u klubu „Tribina mladih“

location_on Tribina mladih
event_note Izložba
21.12.2018 - 26.12.2018 access_time 18.00

Izložba Sećanje na Če Gevaru od 21. decembra u klubu „Tribina mladih“

location_on Tribina mladih

Izložba Sećanje na Če Gevaru Ljubinke Šibe Fimić biće otvorena u petak, 21. decembra, u 18 časova u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada i trajaće do srede, 26. decembra. Izložbu će otvoriti Njegova Ekselencija Gustavo Trista del Todo, ambasador Republike Kube u Srbiji, a otvaranju će prisustvovati i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada, Ivan Siler.

…Od 2007. godine do danas – ovo je peta izložba sa ovom temom, od toga dve su se dogodile u Havani i ostale tamo. Nemir mojih boja me je doveo do Havane, do porodice Če Gevarinog sina i supruge Aleide. Danas mi se čini kao da je to bio san i da nemam albume o životu Če Gevare posvećenom od Aleide sa sadržajem: „Da je moj suprug živ ponosio bi se vašim radom, jer vi činite nešto što je i on činio – volite ljude i volite svet“… (Ljubinka Šiba Fimić)

Nesvakidašnja energijka koju je Šiba udahnula u svoja platna ne dozvoljava vam da izađete iz ovekovečenog trenutka i vi, naprosto, osećate živote drugih naroda… Ovo je 51. izložba, a bilo ih je u Jugoslavijiji, Poljskoj, Nemačkoj, Angoli, Grčkoj, Kipru, Rusiji, Kubi, Kini… Igrom boja umetnica vam otkriva svet, daleko od nas, čudesan i zanimljiv i uvek interesantan. Smelim potezom četkice odvodi nas u zagonetke likova, u lavirinte duša, u imaginaciju koja projektuje neobičnu stvarnost.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja