event_note Изложба
21.12.2018 - 26.12.2018 access_time 18.00

Изложба Сећање на Че Гевару од 21. децембра у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Изложба
21.12.2018 - 26.12.2018 access_time 18.00

Изложба Сећање на Че Гевару од 21. децембра у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

Изложба Сећање на Че Гевару Љубинке Шибе Фимић биће отворена у петак, 21. децембра, у 18 часова у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада и трајаће до среде, 26. децембра. Изложбу ће отворити Његова Екселенција Густаво Триста дел Тодо, амбасадор Републике Кубе у Србији, а отварању ће присуствовати и помоћник градоначелника Новог Сада, Иван Силер.

…Од 2007. године до данас – ово је пета изложба са овом темом, од тога две су се догодиле у Хавани и остале тамо. Немир мојих боја ме је довео до Хаване, до породице Че Гевариног сина и супруге Алеиде. Данас ми се чини као да је то био сан и да немам албуме о животу Че Геваре посвећеном од Алеиде са садржајем: „Да је мој супруг жив поносио би се вашим радом, јер ви чините нешто што је и он чинио – волите људе и волите свет“… (Љубинка Шиба Фимић)

Несвакидашња енергијка коју је Шиба удахнула у своја платна не дозвољава вам да изађете из овековеченог тренутка и ви, напросто, осећате животе других народа… Ово је 51. изложба, а било их је у Југославијији, Пољској, Немачкој, Анголи, Грчкој, Кипру, Русији, Куби, Кини… Игром боја уметница вам открива свет, далеко од нас, чудесан и занимљив и увек интересантан. Смелим потезом четкице одводи нас у загонетке ликова, у лавиринте душа, у имагинацију која пројектује необичну стварност.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања