event_note Izložba
25.09.2019 - 08.10.2019 access_time 20:00

Izložba radova „Apaart“ autora Vladimira Stankovića od 25. septembra u Malom likovnom salonu

location_on Mali likovni salon
event_note Izložba
25.09.2019 - 08.10.2019 access_time 20:00

Izložba radova „Apaart“ autora Vladimira Stankovića od 25. septembra u Malom likovnom salonu

location_on Mali likovni salon

Izložba radova „Apaart“ autora Vladimira Stankovića biće otvorena u sredu, 25. septembra u 20 časova u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada i trajaće do 08. oktobra.

O izložbi

Hibridna reč Apaart, kojom je imenovana serija radova, nastala je spajanjem engleskih reči apart i art – razdvojenost, odvojenost osoba, razorenost, distanca sa jedne strane i umetnost u smislu kreativnog umeća, lepote i mašte sa druge.

Ideja vodilja, kako novonastale reči, tako i grafičkih listova, jeste kontrast, jukstapozicija. Koncept izložbe, na prvom mestu, podrazumeva posmatranje odnosa celine, segmenta i pojedinačnog načina na koji se doživljaj pojedinačnog, samostalnog menja u mnoštvu.

U tom smislu, svaki pojedinačni list poseduje kontrasne odnose, međutim, kontrast postaje dominantan spajanjem više listova u novu nepredvidivu celinu. Drugim rečima, prelazom iz mikro u makro percepciju dobijamo rukopis koji definiše celinu na novi način, rukopis koji je svesna, namerna mimikrija novinske štampe, čisti crno beli odnosi tehnike linoreza.

 

 

O autoru

Rođen u Beogradu, 1980. godine. Studirao je likovnu umetnost na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 2004. godine redovno izlaže u značajnim galerijama i umetničkim institucijama širom sveta, kao što su Grafički bijenale Aqcuiprint u Italiji; Triestecontemporanea u Veneciji; galerija SULUV u Novom Sadu; Centar za grafiku Akademija, Grafički kolektiv i Grafički bijenale i trijenale u Paviljonu Cvijeta Zuzorić u Beogradu; Internacionalna izložba male grafike Toris-Rivieres u Kanadi; Muzej grada Celja u Sloveniji; Bijenale suve igle u Užicu; Kulturni centri Zrenjanina, Gornjeg Milanovca i Majdanpeka, itd. Radovi mu se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama, kao i u kolekciji Muzeja grada Celja.

Dobitnik je INCE Triestecontemporanea nagrade u Italiji 2008. godine za dizajn Grala od stakla, koji je izrađen u Muranu, Venecija. Učestvovao je na grafičkim radionicama u Celju i u Beogradu.

Živi i radi u Novom Sadu.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja